Haberler

Göl Kenarındaki Havuzda Balık Üretimi Yapılacak

Eğirdir Gölü Yönetim Planı Kapsamında Gölün Su Ürünleri Avcılığına Yasaklı Olduğu Süre İçerisinde Kenardaki Bir Havuzda Balık Üretimi Yapılması Öngörülüyor.

Eğirdir Gölü Yönetim Planı kapsamında gölün su ürünleri avcılığına yasaklı olduğu süre içerisinde kenardaki bir havuzda balık üretimi yapılması öngörülüyor. Isparta Valisi Şemsettin Uzun'un talimatları doğrultusunda İl Özel İdaresi, Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü bahçesinde 2 adet büyük havuz yaptı. Bu havuzlarda Eğirdir Gölü'nü ekonomik olarak tekrar değerli kılacak kerevit ve sazan türü su ürünleri yetiştirilip, belli noktaya geldikten sonra göle aşılanması planlanıyor. Eğirdir Gölü Yönetim Planı Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Sevda Altunbaş, Su Ürünleri Enstitüsü bahçesinde yapımı tamamlanan büyük havuzlarda kerevit ve sazan üretimi yapılacağını söyledi. Bu çalışmanın Su Ürünleri Fakültesi ile Enstitüsü işbirliğinde gerçekleşeceğini belirten Altunbaş, Vali Uzun'un talimatları doğrultusunda gölün belli noktalarında balık üretimi için doğal havuzlar da yapılacağını sözlerine ekledi.

(FK-ŞT-Y) 25.05.2008 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title