Haberler

Fasd Üyelerinden Gaziantep Çıkarması

Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) yönetimi Naksan Plastik’in ev sahipliğinde Gaziantep’te toplandı.

Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) yönetimi Naksan Plastik'in ev sahipliğinde Gaziantep'te toplandı.

Sektörün sorunları ve ambalaj sektörünün geleceğinin konuşulduğu toplantıya FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, FASD Yönetim Kurulu Üyeleri, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Nakıboğlu ve Bahaeddin Nakıboğlu katıldı.

Açış konuşmasını yapan Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, Naksan Plastik hakkında FASD yönetimini bilgilendirdi.

Sektörün gelişimi hakkında da bilgi veren toplantıya FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, Plastik sektörünün 2013 yılında 8,1 milyon ton ve 34 milyar dolarlık üretim değeri ile ekonomiye 14 milyar dolar katma değer sağladığını söyledi.

Türkiye plastik sektöründe "Avrupa Birliği ülkeleri içinde Almanya'dan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir" diyen Bakioğlu, "Son 10 yılda GSMH büyümesini ikiye katlayacak bir büyüme hızı ile yüzde 4'ü aşan bir ekonomik büyüklüğe ulaşan sektörümüz 250 bin kişilik direk istihdam sağlarken, hammadde ve yarı mamul verdiği ihracatçı sektörler kanalı ile dolaylı olarak 1 milyon kişiye istihdam olanağı sunmaktadır" dedi.

2013 yılında hammadde ve mamul olarak 6 milyar dolara yakın direk ihracat yapıldığını sözlerine ekleyen Bakioğlu, "Sektörümüzün, yarı mamul ve hammadde sağladığı ihracatçı sektörler kanalı 6 milyar dolarlık dolaylı ihracat gerçekleştirmekte ve sonuçta ülke ekonomisine yılda 12 milyar dolarlık döviz girdisi sağlamaktadır" dedi.

"Plastik olmasaydı daha fazla harcamak zorunda kalırdık" diyen FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, "Plastikler bir petrol türevi olmalarına rağmen hafiflik, yüksek ısı ve elektrik yalıtımı, sağlamlık gibi özellikleri sayesinde otomotiv, inşaat ve enerji sektörlerinde üretimleri için harcanan petrol ve enerjiden kat kat fazlasının tasarruf edilmesini sağlamaktadır" dedi.

Gıdaların ve tüketim malzemelerinin ambalajlanmasında plastik çok yönlü tasarruf sağlamaktadır diyen FASD Başkanı Bakioğlu, "Plastik olmasaydı; Ambalajların ortalama ağırlığı 4 katına, Ambalajların üretimi için harcanan enerji 2 katına, Ambalajların hacmi iki buçuk katına çıkardı. Oysa son on yılda plastik ambalajların ortalama birim ağırlığı teknolojik gelişmeler sayesinde yüzde 28 azalmıştır. Plastik olmasaydı günümüzün otomobillerinin 200-300 kg daha ağır olacağı tahmin edilmektedir. Bunun sonucunda sağlanan yakıt tasarrufu 100 km'de 0.5 litre, yani 150,000 km'lik ömrü olan bir araba için sağlanan tasarruf 750 litre civarındadır. Yakıt tasarrufu aynı zamanda küresel ısınmanın da başlıca sebeplerinden olan karbon dioksit gazı miktarının da azalması anlamına gelmektedir" dedi.

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu ziyaretin anısına FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu'na Gaziantep el sanatları içerisinde özgün yeri bulunan bakır fincan hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Nakıboğlu Naksan Plastik Gaziantep Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title