Haberler

Erzincan Dağ Kayağı Dünya Şampiyonası'na Hazır

Ergan Dağı'nda 22-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Dağ Kayağı 1.Ayak Yarışları'nın hazırlıkları tamamlandı.15 gündür Erzincan'da kamp yapan ve 43 kişiden oluşan Türk Milli Takımı Ergan Dağı'na hayran kaldı.

Ergan Dağı'nda 22-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları'nın hazırlıkları tamamlandı. 15 gündür Erzincan'da kamp yapan ve 43 kişiden oluşan Türk Milli Takımı Ergan Dağı'na hayran kaldı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları yurt dışından 20 sporcunun yanı sıra 43 kişiden oluşan Türk Milli Takımı'nın katılımı ile 22 Şubat tarihinde başlıyor.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal, düzenlenecek yarışların Türkiye'nin kış turizmine de büyük katkı sağlayacağını belirterek; " Şampiyona öncesinde Türk Milli Takımı Erzincan'da 3 kamp yaptı. Burada ilk olarak yarışmaya katılacak sporcuların belirlenmesinin ardından, yarışların yapılacağı parkurların tanıtılması, kuralların anlatımını ve kontrol noktalarını anlattık. Türk Milli Takımı'ndan 43 sporcu 15 gün boyunca Ergan Dağı'nda hazırlık yaptı" dedi.

Türk Milli Takımı'ndan bir çok sporcunun dünyanın bir çok yerinde bu tür yarışmalara katıldığını da sözlerine ekleyen Ünal; " Sporcularımız Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne hayran kaldılar. Pist uzunluğu ve coğrafik yapısı ile Türkiye'de başka bir örneği olmayan Ergan Dağı'nda düzenlenecek olan şampiyonaya Erzincan'dan da 5 sporcu katılıyor" açıklamasında bulundu.

Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları'nın Türkiye için önemli bir sınav olduğunu da hatırlatan Yılmaz Ünal; "Erzincan'daki ilk sınavımızı başarıyla geçersek, gelecek yıllarda düzenlenecek dünya şampiyonalarına, Türkiye ev sahipliği yapabilir. Dünya şampiyonalarının ülkemizde yapılması için bir engel yok, bunun için hazırlıklarımıza da başladık" diye konuştu, - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Ünal Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title