Haberler

Erzincan 'Da Kütüphane Haftası Etkinlikleri

49.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen kutlama programına Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özgür Doğan; "1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi gününden başlayıp ülkemizin bütün kütüphanelerinde bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle Kütüphane haftası kutlanmaktadır. Söz konusu kutlamaların amacı halkımızın kütüphanelere ve bilgi merkezlerine dikkati çekip bu merkezlerin daha yoğun bir şekilde kullanımını sağlamaktır. 26-31 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 49. Kütüphane haftasının teması bakanlığımızca teknoloji bağlamında ve dijitalleşen bilgi çağında değişen dünyaya bilgiyi toplumun hizmetine sunmaya çalışan kütüphane çalışanlarına dikkat çekmek amacıyla yenilişim ve kütüphaneciler' olarak belirlenmiştir. Halk kütüphanelerini kadın erkek her yaştan her düzeyde okuyuculara her konudaki düşün ve sanat eserlerinden yararlanmalarını sağlayarak bulundukları bölgenin sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan kuruluşlardır. Süreklilik ve fırsat eşitliği bakımından da halkın üniversiteleridir diye tanımlıyoruz" diye konuştu.

Kütüphane Müdürü Özgür Doğan'ın konuşmasının ardından Erzincan da kitap okumada dereceye giren vatandaşlara Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, tarafından çeşitli ödül verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Üniversitesi Kütüphane Haftası Adnan Özel Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title