Haberler

Epiphaneia Antik Kenti'ndeki Kazı Çalışmalarına Başkan Savaş'tan Destek

Güncelleme:

Hatay’ın Erzin ilçesinde bulunan Epiphaneia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması için başlayan kazı çalışmalarına, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş destek verdi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan Epiphaneia Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için başlayan kazı çalışmalarına, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş destek verdi.

Hatay Arkeoloji Müzesi yetkilileri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) bilim insanlarının Epiphaneia Antik Kenti için yürüttüğü ortak çalışmaya Başkan Savaş da destek oldu. HMKÜ akademisyenleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. Onur Tıbıkoğlu ile birlikte alanı ziyaret eden Savaş, hem antik kent kalıntılarını inceledi hem de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretinde Hatay'ın dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Savaş, şunları söyledi:

"ÇALIŞMALARA 12 AY BOYUNCA DESTEK VERECEĞİZ"

"Hatay dünyanın ilk yerleşim yerlerinden bir tanesi. 50 bin yıl önce insan ayak izine rastlanılan bir şehirde yaşıyoruz. Buranın değerlerinin hem çıkarılması hem yaşatılması hem de dünyaya tanıtılması gerekiyor. Hocalarımız bu tarihi alanı dünyaya açmak istiyor. Biz de HBB ve Erzin Belediyesi olarak çalışmalara 12 ay boyunca destek vereceğiz.

"HATAY'IN TARİHİNİ DÜNYAYLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Geçmişini bilmeyen, geleceğini tayin edemez. Biz de şehrimizde yaşayan eski medeniyetlerin ne yaptıklarını öğrenmek istiyoruz. Öğrendiklerimiz ticarette ve turizmde insanlarımızın gelirine katkı sağlasın istiyoruz. Hatay'ın neresine dokunursanız tarih fışkırıyor. Bu tarihi dünyayla buluşturmak, turizme katkı sağlamak ve toplumumuzun ekonomik gelirine katkı sunmak için bu alanı sahiplenmeliyiz. New York Times dünyada gezilecek 52 yerden bir tanesinin Antakya ve Müze Otel olduğunu okurlarıyla paylaştı. Şehrimizdeki dünya harikalarının insanlıkla buluşturulmasını istiyoruz."

Doç. Dr. Özdilek ise alanın çok zengin yapılara sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu alan, metrelerce devam eden başlıklarla süslenmiş. Mozaik ve mermerler ile bezeli alan toprağın altında kazılmayı bekliyor. Burası HBB'nin desteğiyle Hatay'ın turizmine büyük katkı sağlayacak bir kent. Adının duyulması ve projelerin yapılması çok önemli" dedi.

Epiphaneia Antik Kenti'nde öne çıkan yapıların başında "bouleuterion" denen meclis binası ile "odeon" olarak adlandırılan konser salonu geliyor. Günümüzden 2  bin yıl öncesine yapılar, Kilikia (Klikya) bölgesinde sınırlı sayıda yer alan "bouleuterion" ve "odeion"un korunmuş örneği olarak öne çıkıyor.

Kaynak: ANKA / Yerel

Hatay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title