Haberler

Enez Kayıp Cennet Olmaktan Çıkacak

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Enez ilçesinin önümüzdeki 100 yıl boyunca Türkiye'nin önde gelen turistik mekânlarından biri olacağını belirtti.

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Enez ilçesinin önümüzdeki 100 yıl boyunca Türkiye'nin önde gelen turistik mekanlarından biri olacağını belirtti. Enez'in bütün turizm potansiyellerini bünyesinde barındırdığını ifade eden Çayır, "Enez kayıp cennet olmaktan çıkacak" dedi.

Çayır, Saros Körfezi'nin dünyanın sayılı körfezlerinden biri olduğunu belirtti. Saros'un kendi kendini temizleme yeteneğine sahip bir körfez olduğunu kaydeden Çayır, "Enez, gerek eşsiz körfeziyle, gerek uzun kumsalları ve gerekse de İstanbul ve Avrupa'ya yakınlığıyla eşsiz bir bölge" dedi. Enez'in; Meriç Deltası, Gala Gölü Milli Parkı ve Hisar Dağı'nın yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye'nin önde gelen turizm bölgelerinden biri olmaya aday olduğunu ifade eden Başkan Çayır, şunları söyledi:

"ENEZ, 2100 YILINA KADAR TURİZMDE PATLAMANIN YAŞANACAĞI BİR ALANA OLACAK"

"İlçemiz, turizmde bütün potansiyelleri içinde barındıran ama şimdiye kadar keşfedilmemiş, kullanılmamış kayıp bir cennet niteliğinde. Enez, önümüzdeki süreçte hızla keşfediliyor. Enez, 2010 yılından 2100 yılına kadar turizmde çok büyük bir patlama ve gelişmenin sağlanacağı bir alan olacak. Belediye olarak bizim planlamamız kendi sınırlarımız içinde. Halkın turizmin bütün nimetlerinden faydalanabileceği yatırımlar yapıyoruz. Otel yatırımlarından yöresel pansiyonculuğa kadar çalışmalarımız var. Otel yatırımı yapılacak birçok parselimiz var. İşadamları ilgileniyor.

"ENEZ LİMANI'NDAN SEFER BAŞLATILMALI"

Enez'de ihtiyacımız olan konaklama önümüzdeki süreçte tamamlanacak. Bu da buraya olan talebin daha sağlıklı koşullar sağlanmasıyla turizm potansiyelini tetikleyecek. Enez Limanı'nın faaliyete geçmesi için belediye olarak her türlü girişimi yaptık. Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalarla Kuzey Ege'de sefer başlatılmayan tek liman olan Enez'de turistik amaçlı seferlerin başlatılmasıyla turizme büyük katkı sağlayacağız."

"ENEZ KAYIP CENNET OLMAKTAN ÇIKACAK"

Çayır, İstanbul-Selanik arasında dolmuş uçak seferlerinin başlatılacağı duyumlarını aldıklarını ve bu konunun Yunan televizyonlarında da konuşulmaya başlandığını ifade ederek, "Bu dolmuş uçaklar Dedeağaç'a, Çanakkale'ye ve Adalar'a gidecek. Bu da turizm hareketliliğini daha da hızlandıracak. Hükümet de ayrım yapmaksızın hizmetlerine devam etmeli. Sadece belediye imkanlarına bırakıldığında kalitenin artması mümkün değil. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Enez kayıp cennet olmaktan çıkacak. 7 medeniyetin izlerine taşıyan bir antik kent günümüze kadar güzelliklerini korumuş. Ortaçağ izleri taşıyan tarihi izlere sahip enezin önünün açık olduğunu düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çayır İstanbul Türkiye Enez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title