Haberler

Edirne Belediyesi'ne Arap Kardeş

Edirne Belediyesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 7 emirliğinden biri olan Acman Emirliği ile kardeşlik protokolü imzalıyor.

Edirne Belediyesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 7 emirliğinden biri olan Acman Emirliği ile kardeşlik protokolü imzalıyor. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 4-6 Aralık tarihinde BAE'de protokolüm imzalanacağını belirterek, "Bir şehirle değil, emirlikle protokol imzalıyoruz" dedi. Sedefçi, protokolün Sedefkule'nin yapımıyla bir ilgisi olmadığını ancak burada kule yapımı için görüşmelerde bulunabileceklerini kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Edirne gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sedefçi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 7 emirliğinden biri olan Acman Emirliği ile kardeşlik protokolü imzalayacaklarını ifade etti.

SEDEFÇİ: ŞEHİRLE DEĞİL, EMİRLİKLE PROTOKOL İMZALIYORUZ

Kardeşlik protokolünün 4-6 Aralık tarihlerinde BAE'de imzalanacağını ancak törene kendisinin yerine Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere'nin katılacağını ifade eden Sedefçi, "Protokol imzalandıktan sonra Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçip gerekli prosedürleri yapacağız. Ocak veya Şubat ayında da BAE'ye valilik, belediye ve üniversite nezdinde bir ziyaret düzenlemeyi düşünüyoruz. Burada önemli olan şu: Biz bir şehirle değil, emirlikle kardeşlik protokolü imzalıyoruz" dedi.

"KARDEŞLİK PROTOKOLÜNÜN SEDEFKULE İLE BİR İLGİSİ YOK"

Yıldırım semtine yapılması planlanan ve Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere 3 ülkenin görülebileceği Sedefkule'nin Acman Emirliği ile yapılacak kardeşlik protokolü ile bir ilgisi olmadığının altını çizen Sedefçi, pazarlama değil tanıtım yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Sedefkule ile ilgili kendilerine Almanya'dan bir davet yazısı geldiğini belirten Sedefçi, "Bir arkadaşımız bu ülkeye giderek birtakım ön görüşmelerde bulunacak. Kule konusunda bizden para çıkmayacak. Acman Emirliği'nde de bunları konuşacağız. Yatırımcıların Edirne'ye gelmesi için çalışmalarımız olacak. Sadece kuleyle ilgili değil, Edirne'nin neye ihtiyacı varsa Arap dostlarımızla konuşup Edirne'ye yatırım yapmalarını isteyeceğiz. Kule için kim talepte bulunursa şartlarımız belli. 29 yıllığına kiraya vereceğiz" diye konuştu.

KAKAVA ŞENLİĞİ İÇİN DE UNESCO'YA BAŞVURULACAK

Toplantıda, geçen hafta ilki düzenlenen 1'inci Eğitim ve Kültür Festivali'ni de değerlendiren Sedefçi, "Festivali geleneksel hale getireceğiz. Eğitim festivali yapan ilk iliz. Festivaller şehir olma yolunda ilerliyoruz. Bu yıl 6 festival gerçekleştirdik. Kakava için de UNESCO'ya başvuracağız. Talebimiz olumlu karşılanırsa Selimiye'siyle, Kırkpınar'ıyla ve Kakava'sıyla UNESCO'da yer alacağız. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Hakkında devam eden yargılama süreci ile ilgili de konuşan Sedefçi, "Ben masumum. Vicdanım o kadar rahat ki. Bir mahkemenin berat verdiği iki konudan ceza aldım. Rüşvet yok, zimmet yok, para alışverişi yok. Ben ülkemi, Edirne'yi soymadım. Bir lira para cebime girmedi ama ceza yedim. Ben kendime güveniyorum" dedi.

Sedefçi son olarak kent merkezinde yapılan asfaltlama çalışmalarına belediye olarak 17 milyon TL harcadıklarını ancak doğalgaz çalışmaları yapan gaz şirketinden yalnızca 3 milyon TL aldıklarını belirterek toplantıyı sonlandırdı.

(ORA)

29.11.2012 13: 59: 29

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Nihan Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title