Haberler

Dubai Gulfood 2015'in Gözdesi Bizce Yağ

Türkiye’nin yağ sektöründeki en önemli markaları arasında yer alan Bizce Yağ yurt içi ve yurt dışı Pazar payını arttırmak için Dubai’de düğmeye basarken Gulfood 2015 Gıda Fuarının en gözde stantlarından birisi haline geldi.

Türkiye'nin yağ sektöründeki en önemli markaları arasında yer alan Bizce Yağ yurt içi ve yurt dışı Pazar payını arttırmak için Dubai'de düğmeye basarken Gulfood 2015 Gıda Fuarının en gözde stantlarından birisi haline geldi.

İç piyasalarda yüzde on beşlik pazar payının 25'e, ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını 50'ye çıkarmayı planlayan Bizce Yağ, Dubai Gulfood 2015'in en fazla ziyaret edilen standına sahip oldu. Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve günlük yağ 600 ton, aylık 18 bin tonluk yağ üretimiyle Türkiye'nin en önemli üretim tesislerine sahip olan Bizce Yağ, yurt dışı Pazar payını arttırmak ve hedef ülkelerdeki satış oranını yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Dubai Gulfood 2015'te yer alana Bizce Yağ standını ziyaret eden Abu Dabi Büyük Elçisi M. Levent Bilgen, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birlikleri Başkanı Mahsun Altunkaya ve beraberlerindeki heyet Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alarak Kadooğlu'nu kutladılar. Dubai Gulfood 2015 Gıda Fuarında bir değerlendirme yapan Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu hedef ülke sayısının arttırılması yönündeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Türkiye'de iç pazar payımızın yüzde on beşlerden 25'lere çıkarılması için çalışıyoruz. Yurt içi bayi ağımızı geliştirdik. Hanımların yemeklerde Bizce Yağ tercihi hızla artarken 2014 yılı içerisinde 38 ülkeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ihracatımızın 2015 yılında 50 ülkeye çıkarılması için çalışıyoruz. Ortadoğu ülkelerindeki tüketim oranımız bir hayli yüksek. Hedef ülkeler arasında AB ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri yer almaktadır. Bizce Yağ modern tesislerinde ay çiçek yağı, mısır yağı ve margarin üretimi gerçekleştirmekte olup günlük üretim kapasitemiz 600 ton, aylık üretim kapasitemiz ise 18 bin tondur. Dubai bizim için olumlu bir fuar sezonu oldu. Dünyanın birçok ülkesinden fuara katılanlarla ilişkilerimizi geliştirdiğimiz gibi yeni bağlantılarla ilgili görüşmeler yapıldı. 2015 yılında gerek yurt içi pazar payımızı, gerekse yurt dışı pazar payımızı arttırmaya devam edeceğiz" dedi.

Bitkisel yağlar alanında Türkiye'nin en saygın markaları arasında yer alan Bizce Yağ 2015 yılında ihracat atağı yapmayı planlarken Dubai Gulfood 2015 Gıda Fuarında da en fazla ziyaretçi kabul eden firmalar arasındaki yerini aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Kadooğlu Türkiye Dubai Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title