Haberler

Didim Belediye Başkanından Adaylıklarla İlgili Değerlendirme

CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 2014 Yerel seçimleri öncesinde Didim CHP'de yaşanan aday adayı bolluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 2014 Yerel seçimleri öncesinde Didim CHP'de yaşanan aday adayı bolluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Aday adayı sayısının artmasını 'parti içi demokrasinin gereği ' olarak açıklayan Kamacı "Aday kim olursa olsun var gücümüzle çalışacağız. Parti terbiyesini parti kültürünü almış her insan için önemli olan CHP bayrağının belediye burçlarında dalgalanmasıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı 2014 Mart ayında yapılacak yer seçimler öncesinde Didim CHP'de aday adayı sayısının fazlalığına yönelik soruyu yanıtladı. Aday adaylığının demokrasinin parti içinde işletiliyor olmasının bir sonucu olduğunu belirten Kamacı, "Parti olarak demokrasinin sözde değil, özde uygulayıcısıyız. CHP de her üte her konumda ki göreve aday olabilir. Bu süreçte parti içi demokrasimizin hangi aşamada olduğu ortaya çıkmıştır. Seçmene en yakın parti CHP'dir, adayımız kim olursa olsun onunla partimiz için çalışacağız" dedi.

"ADAYIN ARKASINDA DURACAĞIZ"

CHP seçici kurulunun parti ilkeleri ve tüzük doğrulturunda halkında katılımı ile en uygun adayı belirleyeceğini söyleyen Başkan Kamacı "Didim'de ayda en az 2 kamuoyu araştırması yapılıyor ve CHP hep önde çıkıyor bunu bütün Didim halkı ve siyasilerde biliyor. Tabi ki ilçemizde böyle bir zeminin oluşu da aday çokluğuna neden oluyor. Aday adayı olan arkadaşlarımızın hiç birisi yetersiz isimler değil. Bizim öncelikli amacımız CHP bayrağını Didim Belediyesi burçlarından indirmemektedir. Bu bağlamda aday adayları arasından çıkacak isim kim olursa olsun arkasında duracağız. Zaten Soysalan benim Belediye Başkanım, Sandalcı da kardeşimiz aday adalarının hepsi yol arkadaşlarımız" dedi.

PARTİME İHANET ETTİRTMEM

Yerel seçim sürecinde aday adaylarının açıklamaların da dikkatli olması gerektiğini belirten Kamacı, aday adayları görevdeki belediyelere karşı açıklamalarında dikkatli olmaları ve eleştirilerini parti içerisinde dile getirmeleri gerektiğini belirtti. Başkan Kamacı, Aday adaylık süreci sonrasında kopmalar yaşanıp yaşanmayacağına dair soruları ise "Parti kültürünü parti terbiyesini almamış bireyler kopmalara neden olur. Ben 1989 yılından itibaren partimdeyim, partimin en zor zamanlarında tek başıma nöbet tuttum. Partiliyim, CHP'liyim, ihanet edenin karşısında olurum, ihanet ettirtmem" diyerek aday adaylarını seçim çalışmalarında daha titiz davranmaya davet etti.

"MUHATAB İLÇE BAŞKANI.."

Başkan Kamacı, kendisinin de siyasi yaşamda ilçe başkanlığı görevini tecrübe eden biri olarak Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı'nın Didim Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklaması sırasında İlçe Başkanı Şavgu Aydın'ın açıklamaya katılmamasını nasıl değerlendirdiği sorusunu ise "Bu sorunun muhatabı İlçe Başkanının kendisidir. Kendisinin değerlendirmesi lazım. Ancak bildiğim kadarıyla Parti Meclis Üyemiz Atilla Yüksel'e refakat ediyordu" şeklinde cevapladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mümin Kamacı Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title