Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(08.11.ANTAKYA'da 2 bin 500 yıllık tarihi olan Uzun Çarçı'da, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesi başladı.)

(08.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Antakya'da büyük restorasyon

ANTAKYA'da 2 bin 500 yıllık tarihi olan Uzun Çarçı'da, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesi başladı. Proje, 3.5 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşıda etaplar halinde uygulanacak. İlk etapta, Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinden Tayfur Sökmen Caddesi'nin kesiştiği noktaya kadar olan 90 metrelik bölüm restore edilecek.

Projenin başlaması nedeniyle Uzun Çarşı'da tören düzenlendi. Törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, önemli bir adım atıldığını belirterek "Proje uygulaması ile birlikte kentin ticaretinin, kültürünün, birikiminin ve turizminin nabzının burada artmasının günlerinin yakın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da törende proje hakkında şu bilgileri verdi: "Gidilecek uzun mesafeli yollar atılacak ilk adımlarla başlar. Üç yıl önce tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkma yürüyüşü yaptık. Sonra tarihi kentler birliği toplantısını Antakya'da yaptık. Üç yıldır da restorasyon konusunda kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde önemli projeler gerçekleştirmeye başladık. Kurtuluş Caddesi, Yeni Cami Mahallesi Çankaya Sokak, Örnek Sokak, Arzuhalciler bölgesi ve daha sonra Uncular Sokağı restore ettik. Uzunçarşı projemiz bu yoldaki 5'inci uygulamamız olacak."

Törene Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Türetken, Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi M.Ali Kuseyri, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu, Sosyal Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu, HB'u temsilen Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Uzun Çarşı Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Ergin, Ayakkabıcılar Çarşısı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, Yeni Cami Mahalle Muhtarı Sabahattin Kimyacıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, uzun çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

HATAY,(DHA)

////////////

EV-KA tekrar başladı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimine yönelik hazırlanan, EV-KA (Ev Kadınları Eğitimi) Projesi bu yıl da yoğun katılımla yeniden başladı.

Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün de katkıda bulunduğu eğitim 9 hafta sürecek.

Proje ile Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kadınlara, sağlık, hukuk, aile içi iletişim ve girişimcilik gibi temel konularda eğitimler verilecek.

Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda, bu yıl beşincisi düzenlenen projenin açılış programına, davranış bilimleri uzmanı Kunter Kurt konuşmacı olarak katıldı. Kurt, katılımcılara aile içi şiddetin önlenmesi konusunda seminer verdi.

Programa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Taner Gürağaç ve komite üyeleri, Bölge Guvernörü Murat Öz, Belediye Meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi öğrencileri, usta öğreticiler ve kadın kursiyerler katıldı.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(8.11.2012)

////////////////

Okullarda Kızılay anlatıldı

OSMANİYE'de Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda seminerler verildi. Kızılay Genel Merkezi'nci hazırlanan sunumlar ve çizgi filmlerle Kızılay'ın çalışmaları öğrencilere anlatıldı, kan bağışının önemi vurgulandı. Etkinlikler hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, hiç bir ayrım gözetmeden ihtiyaç sahiplerine yardım eden Kızılay'ın 780 şubesiyle sadece Türkiye'nin değil dünyanın en saygın yardım kuruluşu olduğunu söyledi. İpek "Şimdiye kadar Osmaniye merkezde Ticaret Lisesi, Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi ile Münire Hanım İlköğretim Okullarında seminer verdik. Bütün öğrencilerimizde Kızılay'ın olumlu algısının çok yüksek olduğunu bir kez daha gözlemledik" dedi. Hafta içerisinde ayrıca, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile Ziraat Bankası arasında düzenlenen Kardeş Çocuk Kumbarası kapsamında Ender Koleji'nin başvurusu üzerine öğrencilere kumbara dağıtıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(9.11.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Osmaniye İŞKUR Adana İstihdam Fuarı'nda

ADANA Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Çukurova Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda İstihdam Fuarı düzenledi. Fuara, Adana'da mobilyadan ulaşıma, iletişimden beyaz eşyaya, sağlıktan gıdaya, eğitimden turizme, tekstilden inşaata kadar birçok alanda faaliyet gösteren toplam 120 firma katıldı. Vatandaşlar Adana'da ilk defa düzenlenen bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Fuarı ziyaret eden Osmaniye İşkur Müdürlüğü yetkilileri de benzer bir fuarı kendi kentlerinde açmak için görüş alışverişinde bulundu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(9.11.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Üniversitelilerden organ bağışı kampanyası

MERSİN'in Silifke ilçesinde üniversite öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek amacıyla 'Bana Bir Kalp Ver' projesi hazırladı. Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi 4'cü sınıf öğrencilerinin hazırladığı proje kapsasmında Belediye Kültür Merkezi'nde seminer düzenlendi. Seminere Silifke Belediye Başkan Vekili Teslime Bozkaya, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Okul Müdürü Doç.Dr.Levent Son, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Mersin Devlet Hastanesinden Uzman Dr.Emine Çiğdem Şanlı, Türk Kızılay Mersin Şubesinden Kazanım Uzmanı Yıldız Karacoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Son, 9 kişinin katılımıyla oluşan Hayat Nakli Öncüleri Grubu öğrencilerinin bu örnek projeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Son, 'Bana Bir Kalp Ver' adlı proje ile organ bekleyen hasta ve ailelere sosyal destek sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. Som, yasal temsilciliğini öğrencilerden Rıdvan Karaca'nın, sorumluluğunu Şerife Yıldırım'ın üstlendiği, Göksel Işıklar, Çisem Külcü, Nisa Bolat, Merve Atav, Neslihan Kurdular, Bahadır Aydın ve Mehmet Ertürk'ün başlattığı projeye Letonya, Romanya ve Polonya ülkelerinin de ortak olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Mersin Devlet Hastanesi'nden Uzman Dr. Emine Çiğdem Şanlı, Türk Kızılay Mersin Şubesi'nden kazanım uzmanı Yıldız Karacoğlu, organ bağışı konusunda bilgi verdi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(9.11.2012)

///////////////

Bozyazı'ya proje grubu

MERSİN'in Bozyazı İlçe Kaymakamlığı, Proje Koordinasyon Birimi'nin amaç ve görevlerini içeren bir komisyon oluşturdu. Kaymakam Mustafa Erkayıran, komisyonda Bozyazı'daki kurumlardan proje alanında faaliyetlerde bulunabilecek kişileri görevlendirdi. Kaymakam Erkayıran, proje grubunun öncelikli amacının ulusal ve AB projeleri ile Bozyazı'nın tanıtımına eğitim, sağlık, kültür, tarım ve turizmine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Özkayıran, başkanlık edeceği proje grubu ile her hafta yapılacak toplantılarda teklif çağrılarını değerlendireceklerini kaydetti.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(9.11.2012)

//////////////////////

Muz sorunları masaya yatırıldı

MERSİN'in Bozyazı ilçesinde, muz üretimi tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Kaymakamlıkta yapılan toplantıda, Anamur, Gazipaşa ve Alanya ilçeleri için muz yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekildi.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın başkanlık ettiği toplantıya, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Savaş Çelik, Mersin Organik Muz Üreticileri Birliği Başkanı İsmet Oktan, Bozyazı Komisyoncular Derneği Başkanı Mustafa Şen ile zirai ilaç ve gübre bayileri temsilcileri katıldı.

Kaymakam Erkayıran, yaptığı değerlendirmede muz yetiştiriciliğinde mevcut sorunların belirlenmesi, ve çözüm yollarına gidilmesi gerektiğini söyledi. Bozyazı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de muz üretimi ile ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından üreticileri temsilen Mersin Organik Muz Üreticileri Birliği Başkanı İsmet Oktan mevcut durumu değerlendirdi çözüm önerilerini dile getirdi. Daha sonra iletilen konularla ilgili hedefler belirlenerek çalışma planları hazırlandı.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(9.11.2012)

///////////

DOĞAKA'dan 162 bin TL

HATAY'ın Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Okullar Hayat Bulsun' projesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 162 bin TL destek verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemil Tünek, DOĞAKA'ya sunulan proje ile ilgili bilgi verdi. Tünek, projenin Sağlık Meslek Lisesi'ne voleybol ve basketbol sahası, Cemil Meriç Anadolu lisesi'ne voleybol sahası ve kütüphane, İsmet Ayşe Behzatoğlu Anadolu Lisesi'ne resim atölyesi ve Mehmet Belkıs Büyükvelioğlu İlköğretim Okulu, okul öncesi öğrencileri için oyun parkı yapımını kapsadığını söyledi.

Tünek, okulllardaki öğrencilerin bu uygulamalardan en iyi şekilde yararlanması amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)

(9/11/2012/FOTOĞRAF)

//////////////////////////

Uzm Dr.Tangur, Ruh Sağlığı Hastanesi'nin başhekimi oldu

ADANA Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Başhekimliğine Uzman Dr. Ramazan Tangur atandı. 3 yıldır Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde psikiyatrist olarak görev yapan Ramazan Tangur, Dr. Bülent Demirbek'ten boşalan Başhekimlik görevine getirildi. 21 yıllık doktor olan Tangur, yeni görevine başladı.

ADANA,(DHA)

(9.11.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Bozyazı Antakya Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title