Haberler

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetin kuruluşunun 89.yıl dönümü dolayısıyla Gümüşhane'de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Gümüşhane'de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Vali Yusuf Mayda eşi Müberra Mayda ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen resepsiyona katılan konukları karşıladı.

Daha sonra konukların masalarını gezerek bir süre sohbet eden Vali Mayda, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin ilanının 89. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Bu ülkede yaşayan herkesin hür ve birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Mayda, "Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Bunun için de herkes, tasada, kederde ve sevinçte bu ortaklığın paydaşı olmalıdır" dedi.

Türk insanının Cumhuriyet sayesinde tebaa olmaktan çıkıp vatandaş haline geldiğini belirten Vali Mayda, şunlar kaydetti:

"Demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Bu açıdan faziletli insanların rejimi olan cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek yegane vazifemiz olmalıdır. Başta büyük önder Atatürk olmak üzere bizlere, Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, büyük Türk milletinin ve Gümüşhanelilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Resepsiyona, Garnizon Komutan Vekili Albay Haldun Öğüt, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kaymakamlar, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

title