Haberler

Çubuk'ta Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

Çubuk Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Gençlik Şüheda'nın İzinde' isimli programda Sarıkamış Belgeseli'nin gösterimi yapılarak, Türk Halk Müziği konseri verildi.

Çubuk Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Gençlik Şüheda'nın İzinde' isimli programda Sarıkamış Belgeseli'nin gösterimi yapılarak, Türk Halk Müziği konseri verildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mevlüt Buyraz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Alaattin Zararsız, Gençlik Hizmetleri ve Spor Çubuk İlçe Müdürü Engin Çelenk, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Ayla Çiftçi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'Gençlik Şüheda'nın İzinde' isimli programın açılış konuşmasını yapan Başkan Özden, daha düşmanla yüz yüze çarpışmaya bile fırsat bulamadan donarak can veren kahraman şehitlerin destanı olan Sarıkamış'ın bir ulusun kaderinin tersine döndüğü yerin adı olduğunu söyledi.

Bu toprakların hangi zorluklarla ve nasıl kazanıldığını, nasıl muhafaza edildiğini Çanakkale'ye, Sarıkamış'a bakarak çok rahat bir şekilde anlaşılabileceğini vurgulayan Başkan Özden, "Biliyoruz ki bu acıyı kelimelerle tarif edebilmek imkansız. Tarihini, mazisini, kahramanlarını tanımayan bir milletin, geleceğini inşa etmesinin imkansız olduğu gerçeğini bildiğimiz için destan destan şiir, türkü türkü Sarıkamış'ı ve on binlerce kahraman şehidimizi anmak adına bu programı düzenledik. Memleketimizi vatan yapan bu destanların yaşanması olsa gerek. Bunun için biz bin 200'e yakın hanım kardeşlerimizi ve bu kadar öğrencimizi Çanakkale Destanı'nın yazıldığı mekanlara götürdük. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz artarak yapılacaktır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Buyraz da Sarıkamış şehitlerini anmak ve onları hayırla yad etmek için bakanlıkları tarafından düzenlenen etkinlikleri anlattı. Sarıkamış'ın vatan söz konusu olduğu zaman, yağmur, çamur, kar kış demeden, baba, evlat, eş, çocuk demeden aldıkları emre itiraz etmeden, arkalarına dönüp bakmadan, geriye dönebilecek miyiz, yuvamıza kavuşabilecek miyiz demeden ölüme gitmek olduğunu ifade eden Buyraz, "Onları ne kadar hatırımızda tutabilirsek, geçmişimizdeki bu anları ecdadı ne kadar yad edebilirsek geleceğimizin de o kadar sağlam olacağını düşünüyorum. Bu anlamda emeği geçenlere ve Belediye Başkanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatan uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç nesillere aktarmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hazırladığı 'Gençlik Şüheda'nın İzinde' projesi çerçevesinde Sarıkamış belgeseli gösterimi yapıldı. Duygulu anlar yaşadığı programın ardından salonda bulunanlar tarafından Türk bayrağı açılarak destan türkülerinden oluşan Türk Halk Müziği konseri verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çubuk Belediyesi Lokman Özden Sarıkamış Yerel Haberler

title