Haberler

Çiğli Şantiyesi'nde Son Rötuşlar

Çiğli Belediyesi’nin İzmir’in en modern şantiyelerinden biri olarak Uğur Mumcu Mahallesi’nde projelendirdiği belediye şantiye tesisi tamamlandı.

Çiğli Belediyesi'nin İzmir'in en modern şantiyelerinden biri olarak Uğur Mumcu Mahallesi'nde projelendirdiği belediye şantiye tesisi tamamlandı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 4 bloktan oluşan şantiye tesislerindeki son düzenlemeleri, belediye teknik ekipleri ile birlikte inceledi.

Hizmet kapasitesini ve kalitesini artırmayı hedefleyen Çiğli Belediyesi'nin bu amaçla 4,5 milyon liralık yatırımla tamamladığı şantiye tesisleri önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Belediye şantiye tesislerinde araç parkuru, kent mobilyalarının üretiminin yapılacağı atölyeler, konteyner atölyesi, araç bakım ve tamir atölyeleri bulunuyor. Bazı üretim atölyeleri yeni tesise taşınarak, hizmet vermeye başlarken, önümüzdeki günlerde fen işleri, park bahçeler ile temizlik işleri gibi yatırımcı müdürlükler tüm personeli ile birlikte yeni tesislere taşınacak.

İstasyonaltı Mahallesi'nde halen hizmet vermekte olan mevcut 2 bin 700 metrekarelik belediye şantiye binası kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi'nde içinde idari binaların yanı sıra yemekhanesi, soyunma odaları, fitnes ve toplantı salonu ile duşları bulunan yeni şantiye tesisi projelendirildi. İnşaat çalışmaları, teknik donanımı ve mefruşat işleri tamamlanan yeni şantiye tesisi toplam 16 bin 500 metrekarelik alanda projelendirildi.

Şantiye tesislerine fen, temizlik ve park ve bahçeler müdürlükleri, hizmet verdikleri belediye binasından bu tesislere taşınacak. Bu birimlerin temel hizmetleri şantiyeden yürütülürken belediyede ise sadece vatandaşın işlemlerini takip edebilmesi için birer birim bulundurulacak. Şantiye alanında ayrıca araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri de bulunuyor. Ayrıca tüm işçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bina yapıldı. Binada yemekhane, fitness salonu, duşlar, soyunma odaları, çay ocağı, toplantı salonu, doktor, berber ve sendika odaları hazırlandı. Tesis bahçesinde vardiya usulü çalışan işçilerin boş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla mini saha da yapıldı. Yine açık havada kamelyalar, yeşil alanlar ile tüm hizmet araçları için park alanı da hizmet verecek.

İnşaatı ve iç donanımı tamamlanan tesisleri Başkan Yardımcısı Muharrem Aslan, Fen İşleri Müdürü Yusuf Açıkgöz ve Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Türkdoğan ile birlikte inceleyen Başkan Metin Solak, yatırımcı müdürlüklerin taşınacağı, üretim atölyeleri ile sosyal tesislerin bulunduğu belediye şantiyesinin hizmet kalitesini artıracağını söyledi. Şantiyedeki bazı birimlerin yeni tesislere taşındığını hatırlatan Başkan Solak, "Tesisimizin bir kısmında bir süredir üretim yapıyoruz. Özellikle marangozhanemiz tam kapasiteyle yeni binada iki atölyede tam kapasite hizmet üretiyor. Diğer birimlerimizde önümüzdeki günlerde taşınma işlemlerini gerçekleştirecek" dedi.

İşçilerin fitnes salonundan, duşlara, yemekhaneden dinlenme alanlarına kadar birçok ayrıntının planlandığını belirten Başkan Solak şöyle konuştu: "İnşaat çalışmaları, çevre düzenlemesi ve bahçe asfaltlanması tamamlandı. Belediyede şantiyeyle ilgili birimlerimizi de buraya alarak, hizmetlerimizde bütünlük ve devamlılık sağlayacağız. İzmir'in en modern şantiyesiyle hizmetlerimizi maksimum kapasiteyle gerçekleştireceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Solak İzmir Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title