Haberler

Çiğli'de İşçiler Eylemde, Çöpler Toplanamıyor

Çiğli Belediyesi'ne bağlı KAFESAN işçilerinin, geçmişten gelen toplu sözleşme farkı alacakları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakmalarının ardından ilçede çöp dağları oluştu.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı KAFESAN işçilerinin, geçmişten gelen toplu sözleşme farkı alacakları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakmalarının ardından ilçede çöp dağları oluştu. Kent sokaklarında konteynırlar doldu, çöpler çevreye dağıldı. Cadde ve meydanlar süpürülmeyince de görüntü kirliliği yaşanıyor.

İLÇEDE ÇÖPLER DAĞ GİBİ

Geçtiğimiz Cuma Günü iş bırakan KAFESAN işçileri, belediye önüne gelerek, toplu sözleşmeden kalan farklarının ödenmediğini ileri sürmüş ve alacakları ödeninceye kadar da iş bıraktıklarını açıklamıştı. Cuma günü başlatılan iş bırakma eyleminin ardından, iki gündür ilçede çöpler toplanamadı. Haftasonu kurulan pazarların da etkisi ile ilçenin tüm mahalle ve semtlerindeki konteynırlar doldu ve çöpler çevreye saçılmaya başladı. Bu arada sokak hayvanlarının da çöpleri karıştırması sonucu, kötü manzara oluştu. İlçenin Kasaplar Meydanı başta olmak üzere, ilçenin ortasından geçen Anadolu Caddesi'nin iki yakasında atıkların birikmesiyle Çiğli adeta çöp kentine döndü.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Bu durum ençok Çiğlilileri rahatsız etti. Basın kuruluşlarını arayan Çiğlili vatandaşlar, "Harmandalı'dan bıkmıştık, şimdi de çöp evlerimizin önüne kadar geldi. Çiğli'de yaşamak artık işkenceye dönüştü. Çöpleri toplamak belediyenin görevi. Belediyeyi aradığımızda 'işçiler eylemde, birşey yapamıyoruz' cevabını alıyoruz. Neden eylemde, neden eylem yapmalarına izin veriliyor, bunun cevabını bir Allah'ın kulu veremiyor. Böyle belediyecilik olmaz" diye yakındı.

BELEDİYE ALARMDA

Öte yandan, iki gündür toplanamayan çöpler yüzünden belediye de alarma geçti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kurmaylarını toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Solak, iddia edildiği gibi işçilerin maaş alacaklarının bulunmadığını, sadece ikramiye ve farklardan dolayı alacaklarının bulunduğunu, bunun da yüzde 30'unun hesaplara yatırıldığını açıklamıştı. Solak'ın KAFESAN işçilerinin bağlı bulunduğu sendika yetkilileriyle de görüşmeler yaparak, eylemi sonlandırmaya çalıştığı bildirildi. Bu arada, Çiğli Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılacağı duyuruldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Solak Çiğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title