Haberler

Başkan Büyükkılıç: "Ahi ahlaki bir yaşam felsefesi olmalıdır"

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Ahilik Kutlama Heyeti'ni kabul etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Ahilik Kutlama Heyeti'ni kabul etti. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır Başkan Büyükkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ve dua ederken, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da bir 'Ahi Baba'nın yanında oturduklarını belirtti.

Ahilik Haftası, Kayseri'de 18-24 Eylül 2022 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve oda başkanlarının yer aldığı Ahilik Kutlama Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, Odakır, Başkan Büyükkılıç'a esnaf ve sanatkarlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Heyeti tek tek selamlayan Başkan Büyükkılıç, esnaf odası temsilcilerine hitap ederek, "Birlik, beraberlik size yakışıyor. Ahilik ahlakının gereği de bu olmalıdır. Yılımız, günümüz hayırlı olsun" dedi. Ahi ahlakının bir yaşam felsefesi olması gerektiğini belirten Büyükkılıç; "Bizler için olmazsa olmaz olan Ahi ahlakı, sadece esnaflarımız için değil her insan için bir yaşam felsefesi olmalıdır. Esnaflığın da ayrı bir yeri var. Hep söylerim, rahmetli babam da toptan bakkaliyesi esnafıydı, biz de onun dizinin dibinde yetiştik. Esnafın kadir kıymetini biliriz, müşterinin ne anlama geldiğini biliriz" diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, esnafların güzel bir felsefenin mensubu olduğuna değinerek, şunları söyledi;

"Bu bizim inancımızda, kültürümüzde, Anadolu irfanında, ahlakında var. Ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında birlik, beraberlik içerisinde sizlere minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Kayseri'miz hayırseverler şehri, kazandığını helalinden harcayanlar şehri, bunları da hep beraber sahiplenip, onur vesilesi olarak Kayseri'mizi taçlandırıyoruz. Her birinizi tebrik ediyor, daha nice yıllara ve haftalara diye temennide bulunuyorum."

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır da her yıl Eylül ayında Ahilik Haftası'nı kutladıklarını belirterek; "Bugün itibariyle Ahilik Haftamız başladı. Her yıl Eylül ayında düzenli olaraktan kutluyoruz. Bugün sizin de çok emek verdiğiniz Esnaf Sanatkarlar Müzesi'nin önünde güzel bir program yapacağız. Odalarımızın belirlediği ahi adayları var. Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği'mizde plaketlerini vereceğiz. Bu yıl Yahyalı'dan seçildi yılın ahisi" dedi ve Ahilik kutlama programı hakkında bilgi verdi. Başkan Büyükkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ve dua eden Odakır, "Sayın Başkanım Allah sizlerden razı olsun. Her zaman esnafımızın, sanatkarımızın yanında oluyorsunuz. Bizlere destek oluyorsunuz, teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu. Sözlerine "Besmele ile açılır dükkanımız, Ahi Evran'dır pirimiz üstadımız" diyerek başlayan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a ahilik kaftanı giymesinden, şehremini olmasından ve bunu hak etmesinden dolayı 'Ahi Baba' diye hitap ettiği konuşmasında, Ahiliği olmazsa olmazları olarak niteledi. Alan, hem dini ve milli müessese olan Ahilik hakkında sözlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahilik Haftası münasebeti ile yayımladığı mesajını okuyarak sonlandırdı.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da hazır bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Ahilik Haftası Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title