Haberler

Antalya Kent Trafik Platformu Toplantıları Devam Ediyor

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya'nın trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM) organizasyonu ile gerçekleştirdiği Antalya Kent...

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya'nın trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM) organizasyonu ile gerçekleştirdiği Antalya Kent Trafik Platformu toplantılarına devam ediyor.

Paydaşların trafikle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ele aldığı Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan Antalya Kent Trafik Platformu toplantısına, Akdeniz Üniversitesi akademisyenleri ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir, Aksu, Döşemealtı Belediyelerinin yetkilileri, University of

Michigan doktora öğrencileri, Antalya Bölge İdare Mahkemesi hakiminin de yer aldığı 41 yetkili katıldı.

Toplantıda, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rıza Akif Aktuğ, Polikart uygulaması ile çocukların küçük yaşta eğitilebileceğini söylerken, çocukların küçük yaşta polis sevgisini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu uygulamaya ek olarak trafik kurallarına uyan çocuklara ve ailelerine "Çocuğun Sağolsun" logosu verileceğini de ifade ederken, projenin 20 Mart itibariyle Antalya halkıyla buluştuğu belirtti.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Trafik Güvenliği Baş Mühendisi Münir Sertbaş ise, Gazi Bulvarı'ndaki yan yollara bir çare bulunması gerektiğini, bu yolların trafik açısından sıkıntılı olduğunu gündeme getirdi.

Hukuksal sürecin nasıl olacağı konusunda ise Hakim Ali Rıza Altun'un fikirleri alındı.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banihan Günay da, yan yollar ile ilgili sorunlara çözüm olarak ana yollar da dahil 8 kavşak yapılması gerektiği önerisini sundu.

AÜ Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ise trafikle ilgili yapılacak web sayfasına destek verebileceklerini belirtirken, AÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi M. Umut Tuncer de trafik güvenliği ile ilgili bir senaryo hazırlandığını, önümüzdeki günlerde çekimlerinin yapılacağını aktardı.

University of Michigan'da doktora yapan öğrenciler de, Amerika'da trafik sorunları ve uygulamalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda, radar sistemi konusunda hizmet alınması düşünülen firma, üç boyutlu radar sistemini anlatırken, sistemin Antalya'daki trafiğine etkilerini anlattı.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yrd. Rıza Akif Aktuğ, bütün belediyelerden,

servis araçlarının piks saatlerde sayımının yapılmasını istedi. Aktuğ ayrıca, seyyar bir trafik parkı uygulaması düşünüldüğü, bu uygulamada okulların gezilerek, çocuklara trafik kurallarının öğretilmesinin amaçlandığının bilgisini verdi. Aktuğ, yakın bir zamanda, kaza anında neler olabileceğini gözler önüne sermek amacıyla, emniyet kemeri simülasyon aracı uygulamasının yapılacağı bilgisini verirken, Antalya Kent Trafik Platformu toplantılarına hız kesmeden devam edilmesi gerektiği vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Döşemealtı Michigan Antalya Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title