Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ISPARTA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Gönen İlçesi'nde yapılan operasyonda 292 kök Hint keneviri ve 17 paket bonzai ele geçirildi.

Foto: Öğrencilerden

===

Isparta'da uyuşturucu operasyonu

ISPARTA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Gönen İlçesi'nde yapılan operasyonda 292 kök Hint keneviri ve 17 paket bonzai ele geçirildi. Gönen İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde Hint keneviri yetiştirildiği bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, belirlenen adrese baskın yaptı. Evde yapılan aramada 17 paket bonzai isimi verilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Evin bahçesinde yapılan incelemede ise ekili halde 292 kök Hint keneviri tespit edildi. Uyuşturucu maddeye el koyan jandarma, olayla ilgili 27 yaşındaki E.D.'yi gözaltına aldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Otelin çatısı yandı

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde yapımı devam eden 3 katlı bir otelin çatısında çıkan yangın korkuya neden oldu. Selimiye Mahallesi, Kiremithane Sokak'taki otelin çatısında çıkan yangına Manavgat, Side, Evrenseki, Ilıca ve Çolaklı itfaiyeleri müdahale etti. Turizme henüz açılmayan otelin çatısının yangından büyük hasar gördüğü belirtildi. Yangında bir itfaiye eri de dumandan etkilendi.

Manavgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Salcan, Side ve çevre belediyelerinden gelen takviye ekiplerle otelde çıkan yangını kısa sürede söndürdüklerini söyledi. Yangında can kaybının olmadığını belirten Salcan, "Muhtemel yangınlara karşı itfaiyenin gireceği yollar açık olmalı. Bu yangında yolların açık olmadığını gördük. Yangının neden çıktığı henüz belli değil" diye konuştu.

Mehmet ÇELİKTEN/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yangından

===

Manavgat'a turizm fakültesi kurulacak

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda Müdürler Kurulu toplantısı yapıldı. AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç'ın başkanlığında yapılan toplantıya AÜ'ye bağlı meslek yüksekokullarının müdürleri, Manavgat MYO öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Manavgat'ta 4'üncü defa MEYOK toplantısı düzenlediklerini hatırlattı. Manavgat'ta ilk olarak Belediye Başkanvekili Hasan Şekerlisoy'la bir görüşme yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Kılıç, belediyeye ait atıl durumdaki hastane binasının üniversiteye kazandırılması amacıyla komisyon kurulması için prensipte anlaştıklarını söyledi.

Bu konuda her iki kurumun hukukçularının bir araya gelerek görüşeceklerini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, binanın yasal durumunun inceleneceğini ve devrinin nasıl mümkün olacağının görüşüleceğini vurguladı.

Binanın olduğu bölgenin yüksek öğretim kampus alanı olmasının çok yararlı olacağına dikkati çeken Prof. Dr. Kılıç, "Buraya belki tahsis protokolünde olduğu gibi sağlık alanı yani uygulama hastanesi yapılabilir. MATSO'nun yaptıracağı turizm fakültesi de olabilir" dedi.

Turizm fakültesi konusunda YÖK aşamasının geçildiğini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, "Bundan sonraki aşamalar Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar kurulu aşamalarıdır. Buraya gelirken Manavgat'ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu, Antalya'nın yüzde 40'ını Manavgat'ın karşıladığını öğrendim. Haliyle Manavgat, turizm fakültesini hak ediyor" diye konuştu.

Manavgat MYO'nun 2004-2005 eğitim öğretim döneminde faaliyete başladığını anımsatan Prof Dr. Kılıç, kentte eğitime bakışın gerek yerel yönetim, gerekse vatandaşlarda çok iyi olduğunu belirtti. Toplantıda okulların durumlarının değerlendirileceğini aktaran Kılıç, "Buraya öğrencileri temsilen arkadaşlarımızda geldi. Öğrencilerimizin sorunlarını da birebir dinleme fırsatını bulacağız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Çerden çöpten sanat eserleri

MANAVGAT'ta, Türkiye ve Hollanda ortaklı bir mobilya firması tarafından düzenlenen 'Danca- Sanatın ve Sanatçının Yanında Şenliği'nde atıklardan yapılan eserler ilgi gördü. Firmanın Manavgat'taki mağazasında düzenlenen etkinlikte Filiz Ateş ve Christiane Alaettinoğlu yönetiminde katılımcılar tarafından çeşitli eserler yapıldı.

'Annemize nazar değmesin' adı altında organize edilen şenlikte dalgaların kıyaya sürüklediği odun parçaları ve cam boncuklar kullanılarak katılımcılar tarafından çeşitli eserler yapıldı. Filiz Ateş, yaptıkları işin 'çer çöp sanatı' olduğunu vurgulayarak doğal objeleri kesip oymadan sanata dönüştürdüklerini söyledi.

Kaybolmaya yüz tutan sanatları yaşatmak ve farklı çalışmaları gün yüzüne çıkartmak amacıyla şenliği düzenlediklerini anlatan Ateş, "Bu işe Alanya'da deniz kenarlarında bulduğumuz ağaç parçalarını toplayarak başladık. Bunları belirli şekillerde birbirlerine iliştiriyoruz. Ortaya çok değişik eserler çıkıyor" dedi. Üç gün sürecek şenlik sonunda atölye çalışmalarında ortaya çıkacak eserlerin satışından elde edilecek gelir, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde Bozoğlak Çavuşlu İlköğretim Okulu'na bağışlanacak.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Polis memurunun çarptığı yaya öldü

ANTALYA Havalimanı'nda görevli polis memuru M.Ç.'nin otomobilin çarptığı 61 yaşındaki Abdullah Ünal yaşamını yitirdi. Kaza, Mahmutlar beldesi D-400 Karayolu'nda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Antalya Havalimanı'nda görevli polis memuru M.Ç., 06 YTZ 25 plakalı otomobiliyle Mersin'e gitmek üzere yola çıktı.

Mahmutlar Beldesi'ne gelen M.Ç.'nin kullandığı otomobil, D-400 Karayolu'ndan yolun karşısına geçmek isteyen Abdullah Ünal'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan Ünal ağır yaralandı. Polis memuru M.Ç'nin haber vermesi üzerine gelen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Abdullah Ünal, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Abdullah Ünal'ın cenazesi hastane morguna gönderilirken, jandarma ekipleri, M.Ç.'yi gözaltına aldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Engelliler Koordinasyon Merkezi açıldı

ISPARTA Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. Merkezin açılışına, Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Yardımcısı Kadri Canan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Kadri Canan, ülke nüfusun yüzde 12'sinin engelli olduğuna değinerek, Isparta'da 4 bin 500 engelli vatandaşın yaşadığını söyledi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da engeller için modern bir koordinasyon merkezi kurulduğunu söyledi. Engelli bireylere yardımcı olmak adına belediye olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Başkan Günaydın, "Bunu bir vazife olarak kabul ediyorum" dedi.

ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ise engellilere yönelik sosyal politikalar üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Kütük, toplumun engellilere gönül gözüyle bakması için eğitim çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri alışını yaptıkları koordinasyon merkezini gezdi.

Engelliler Koordinasyon Merkezi, engellilerin sorunlarını tespit etmek, bunlara çözüm aramak, bakım ve korunma ihtiyacı olan engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam kalitelerini yükseltmek gibi çalışmalar yapacak.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Koordinasyon Merkezi'nin açılışından kareler

===

Engellilerin askerlik sevinci

BURDUR'da Engelliler Haftası kapsamında 21 engelli genç, 1 günlük askeri eğitimin ardından 'temsili askerlik' yaptı. 'Özel tertip' olarak adlandırılan engelli askerler, Burdur 58'inci Piyade Er Eğitim Alay'ında askeri üniforma giydikten sonra bir gün boyunca temel eğitim aldı, diğer askerlerle birlikte yemek yedi.

Eğitimin ardından 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı 29 Ekim Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Vali Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Milletvekili Ak Partili Bayram Özçelik, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, daire müdürleri, askeri personel ile engellilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelli erlerden Seyit Öztürk yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra Türk bayrağı ve silah üzerine el basan engelliler, askerlik yemini etti. Dönem konuşmasını yapan Seyit Öztürk, "Bizim hayatımızda müstesna bir yeri olan yemin törenimize katıldığınız için teşekkür ederim" dedi.

58'inci Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş ise "Askerlik Türk milletinin özünde ve ruhunda olan bir haslettir. Ayrılmaz bir parçamız olan engelli vatandaşlarımızın askerlik görevini yerine getirdi. Sizleri bir günlüğüne de olsa aramızda görmekten mutluyuz. İçtiğiniz askerlik andı kutlu olsun" dedi.

Burdur'da 1194 yılında askerlik yaptığını dile getiren Vali Nurettin Yılmaz ise "Bugün yemin eden erler benim silah arkadaşım. Askerlik arkadaşlığı ölene kadar bitmez. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi. Daha sonra Kurmay Albay Ümit Sataş engelli askerlere terhis belgesini verdi. Vali Yılmaz ise askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Yemin töreninden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Antalya Isparta Gönen Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title