Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 'Ağaç kesme fidan dik' sloganıyla vatandaşlara dikmeleri 8 bin çam fidanı dağıtıldı.

Foto: Konferanstan

===

Ağaç kesme fidan dik

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 'Ağaç kesme fidan dik' sloganıyla vatandaşlara dikmeleri 8 bin çam fidanı dağıtıldı. Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, fidanlar, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve Afyonkarahisar Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Sandıklı Orman Fidanlığı şefi Elif Avcı Çelik tarafından dağıtıldı. Traktörlerle getirilen fidanlar kısa sürede tükendi.

Yılbaşı nedeniyle fidan dağıtımı etkinliği düzenlendiklerini Fidanlık Şefi Elif Avcı Çelik, "Yeni yıl dolayısıyla bölge müdürlüğümüz tarafında halkımıza fidan dağıtım etkinliği düzenlendi. İnşallah amacına ulaşır. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri son derece memnun etti. Dağıtım etkinliğimiz yeni yıla kadar devam edecek. Fidan temin etmek isteyenler belediye önünde fidanlarını ücretsiz alabilir" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Elibol ise her yıl Orman Bölge Müdürlüğü ve Sandıklı Fidanlık Şefliği'nin katkılarıyla etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Doğanın ve ormanların önemini herkesin bildiğini kaydeden Başkan Elibol, "Ağaç dikerek gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmalıyız. Dağıtılan fidanları toprakla buluşturan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Fidan dağıtımından foto

===

'Bez bebek geri geliyor'

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazanan 'Bez Bebek Geri Geliyor' adlı ekolojik oyuncak projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. SDÜ Hafız İbrahim Demiralay Amfisi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Kadri Canan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, merkez çalışanları, akademisyenler ve meslek lisesi öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan SDÜ Engelliler Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, engellilerin hayatına dair her alanda yaşam standartlarının yükseltilmesi için araştırma ve uygulama faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti. Engelli öğrenciler için spor faaliyetlerine başlayacaklarını aktaran Yrd. Doç .Dr. Açıkel, "Hep birlikte engelli vatandaşlarımıza destek vererek onların yaşamlarını kolaylaştıralım. Bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın kendimizin, çocuklarımızın, engelli olabileceğini unutmayalım" diye konuştu.

ISPARTA ENGELSİZ KENT HALİNE GELECEK

Engelliliğin bir gerçek olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Kadri Canan ise "Bunu göz ardı etmemiz mümkün değil. Üzücü tabi ki ama engelliyi ev hapsetmenin de, soysal hayattan dışlamanın da hiçbir anlamı yok. Artık bunu düşünen de yok zaten. Engellilere yönelik her alanda çalışmalar yapılıyor.

Bu çok güzel bir gelişme. Isparta'da çalışmaların her geçen gün arttığını görüyoruz. Umarım, Isparta çok yakın bir gelecekte engelliler için engelsiz, yaşanılabilir bir kent haline gelir" diye konuştu.

TOPLUMUN YÜZDE 13'ü ENGELLİ

Toplumun yüzde 13'ünü engelli vatandaşların oluşturduğunu açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise, "Engelliliğin ortaya çıkışının iki nedeni var. Bir tanesi kader, bir tanesi de insanların ruhlarında, vicdanlarında asıl oralarda ortaya çıkan engelliliğin yeryüzünde kan ve revan içerisinde insanlığı bırakarak ortaya çıkardığı engeldir" dedi. Konuşmaların ardından, İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, 'Engellilerin istihdam sorunları ve çözüm yolları' konulu konferans verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Önce kurs sonra iş

Afyonkarahisar'da 2009 yılından hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi'nin İŞ-KUR ile başlattığı istihdam projesi ilk mezunlarını verdi. Temmuz ayında 8 sınıfla başlayan ve 833 kişinin eğitim aldığı 'İŞKUR Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu'nu başarıyla bitirenlerden 449'u istihdam edildi. Gençler, Tempo Çağrı Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende, Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar ve İnsan Kaynakları Direktörü Özgül Topkan'la birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ile İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da hazır bulundu.

PARLAK BİR KARİYERİN BAŞLANGICI

Sertifika töreninde konuşan Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar, çağrı merkezi sektöründe İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirdikleri bu proje sayesinde Afyonkarahisar'daki gençlerin sektörün en kapsamlı eğitimini alarak meslek sahibi olduklarını belirtti. Akar, 'İlk mezunlarımızdan 449 gencimiz, kursu başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. Bu gençler, kısa vadede Tempo için, orta ve uzun vadede ise ülke ve sektör için büyük kazanç" dedi.

KAPSAMLI BİR EĞİTİM ALDILAR

Sertifika töreninde söz alan İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da Tempo Çağrı Merkezi ile oluşturdukları istihdam projesinin ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk "1850 civarında bir kursiyer var. 500 civarında da sertifika vermişiz. Yeni 500 gencimizin daha iş hayatına atılması çok önemli bir olay. Bunu en az 4-5 ile çarpınız, katkıda bulunan kişi sayısı ortaya çıkıyor. İstihdama katkılarından dolayı Tempo İş Merkezi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sertifika töreni

===

Lösemili kardeşlerine yardımcı olacaklar

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı, 'Kampüste LÖSEV' projesi çerçevesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde yer alan Üniyurt'ta sunum yaptı. Sunumdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan LÖSEV Halkla İlişkiler çalışanı Can Öney, "Türkiye çapında üniversitelerde öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla sunumlar gerçekleştiriyoruz. AKÜ'deki öğrencilerle LÖSEV hakkında bilgileri paylaşıyoruz. Üniversite öğrencilerinin birçok alanda görev alabilirler. 50 üniversitede bu anlatılıyor. 1 milyondan fazla gönüllümüz var, büyük bir kısmını üniversite öğrencisi" dedi.

TOPLUMSAL DUYARLILIK ARTIYOR

Üniyurt Halkla İlişkiler Uzmanı Nilüfer Kaya Özkan da öğrencilerin toplumsal duyarlılıklarının artması için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Özkan, "Öğrencilerimizle ilgili sosyal sorumluluk projelerimiz var bizim. Öğrencilerimize duyarlı ve bilinçli olmayı öğretmeye çalışıyoruz. Kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. LÖSV sunumu da bunun bir ayağı. Bu hafta Huzurevi'ne de gittik öğrencilerimizle. LÖSEV'in Afyonkarahisar'da daha önce gelmediklerini öğrendik ve bu sunumun yararlı olacağını düşündükö diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sunumdan

===

Risk almaktan çekinmeyin

Afyonkarahisar İl İdare Kurulu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında toplandı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, daire müdürleri katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürlerinin risk almaktan çekinmemesi gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, "İnisiyatif almak da gerekiyor. Bir yerde bir şey yapılacaksa riske girmekten çekinmemek gerek. Para yemişsek, birine haksızlık yapmışsak orada mesul oluruz. Kanuna aykırı bir şey yapmadığımız zaman, kamudaki arkadaşlarımız karar almaktan çekinmesinler" dedi.

Kurum müdürlerine inisiyatif almaktan çekinmemelerini tavsiye eden Vali Balkanlıoğlu, "Üst makama bir soralım deyince yukarısı yapmayın diyor. Bu sefer yapmak da doğru olmuyor. Bir konuyu ilk bunu uygulayan sizler olun. Belki örnek olursunuz, bağlı bulunduğunuz Bakanlık, bu uygulamanızı genelge ile örnek gösterirö dedi.

TASARRUF HATIRLATMASI

Devlete ait araç-gereçlerin de tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Standardı yükselteceğiz inşallah. Bize emanet edilen paraları, araç gereci tasarruflu kullanmak da görevlerimiz arasında. Yazışmaları, bir akıl ürünü olacak şekilde üretmenizde yarar var. Hele hele üst mercilere gönderdiğiniz yazıları, özenerek yazdığınızda görevinizi ne kadar sevdiğinize karine teşkil ediyorö diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

Öğrencilere kitap seti

AFYONKARAHİSAR Hocalar İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Akın, üniversite sınavlarına hazırlanan Hocalar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine hazırlık kitapları ve soru bankasından ulaşan kitap seti hediye etti. YİBO öğrencilerini makamında kabul eden Başkan Akın, "Büyük başarılar özel hediyelerle ödüllendirilir. Önümüzdeki yıl liselere giriş sınavlarında en yüksek puanı alan 3 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edeceğim" dedi.

Ahmet DAĞLI/HOCALAR, (DHA)

Foto: Hocalar Belediye Başkanının kitap hediye ederken foto

===

Emniyetin minik ziyaretçileri

BUCAK Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri ve sınıf öğretmeni Fatma Turan, Bucak Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bucak Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk minik öğrencilere mobese, trafik olay yeri inceleme, asayiş ve polisin hizmetleri konusunda bilgilendirme yaptı. Minik öğrenciler merak ettikleri soruları Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk'e sordu. Öztürk, ziyarette, küçük konuklarına trafik kurallarına uymalarını ve ailelerini de bu konularda uyarmaları yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Isparta Antalya Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title