Haberler

Alaplı'nın 26 Yıllık Cami Hasreti Sona Eriyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Çağlayan Camisi Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçe merkezinde yapılacak olan Çağlayan Camisini yapmak için 26 yıldır beklediklerini söyledi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Çağlayan Camisi Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçe merkezinde yapılacak olan Çağlayan Camisini yapmak için 26 yıldır beklediklerini söyledi.

1988 yılında Mustafa Kaya isimli bir hayırsever tarafından cami yapılması şartıyla yerini başlamasıyla sürecin başladığını belirten Türkoğlu, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun projeye sahip çıktığını ve Başkan Çimenoğlu'nun destekleriyle caminin temelini Ocak 2014 tarihinde atacakları söyledi.

500 metrekare alan üzerinde yapılacak olan Caminin 600 kişi kapasiteli olacağını belirten Türkoğlu, "Alaplı Çağlayan Camisi Derneği Başkanı olarak bir hayalimizi Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 500 Metrekare alan olan cami alanı, Başkan Çimenoğlu tarafından 2 Bin Metrekare alana çıkartılmıştır. Yapımı planlanan camimiz 600 kişilik olup, bodrum katında 7 adet derslik, kütüphane, öğretmen odaları ve abdest alma yerleri olan kubbeli tek minareli bir cami projesidir. Mühendislik ve projelendirme çalışmaları da hayırsever kişiler tarafından bağışlanmıştır. Sondaj çalışmaları jeoloji mühendisi Murat Karadeniz, Statik Proje Sezyapı firması sahibi İbrahim Sezer, Mimarlık projesini Özkan Mimarlıktan Özkan Azman'nın eşi Gamze Azman, Projelerin ozalitlerini Göktaş Harita'dan Gökan Göktaş çoğaltarak Alaplı Çağlayan Cami Derneğine bağış yapmışlardır. Bundan sonra Alaplı Belediyesinden inşaat ruhsatı alınıp temeli atılacaktır. Bu aşamaya kadar gelmemizde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler eder şükranlarımızı sunarız" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı merkezde ikinci bir camiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

26 yıllık özlemi 2014 yılında bitireceklerini ifade eden Çimenoğlu, "Alaplı Merkez camisi özellikle Cuma günleri ve cenaze olduğu günler ihtiyacı karşılayamamaktadır. İşte bu yüzden Çağlayan Camisi yeri ve konumu itibariyle çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Alaplı Merkez camisinde özellikle Cuma günleri ve cenazelerin olduğu günlerde vatandaşlar namazlarını sokakta kılmaktadırlar. Hem ibadetlerini yapan vatandaşlar için hemde sokağı kullanmak zorunda kalan insanlar için çok zor şartlar oluşmaktadır. Çağlayan Camisi 450 metrekare taban alanı olan, belediye olarak 1500 metrekare yer kazandırılarak toplamda 2 Bin metrekare alana yayılan bir cami projesidir. Alaplı belediyesi olarak caminin dış alanını yeşillendireceğiz, şadırvan ve dinlenme yerleri koyacağız. İstanbul Sultan Ahmet Camisi gibi çevre düzenlemesi yapacağız. En önemlisi cami yapıldıktan sonra cenaze namazları bu camimizde yapılacak. Merkez camimizde cenaze namazı kılınmayacak. Ayrıca caminin bodrum katında planlanan dersliklerde çocuklarımız Kuran-ı Kerim öğreneceklerdir. Caminin yapılmasında Alaplı Belediyesi olarak her türlü desteği ve yardımı yapacağız. Ocak ayı içinde temelini atacağız. İnşallah Alaplı'mıza hayırlı uğurlu olur" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Türkoğlu Çağlayan Alaplı Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title