Haberler

AK Parti'li Işık'tan 'Açılım' Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti olarak bölgesel, dinsel ve etnik milliyetçiliğe 'hayır' dediklerini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti olarak bölgesel, dinsel ve etnik milliyetçiliğe 'hayır' dediklerini belirtti.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere hafta sonu Muş'a gelen AK Parti Milletvekili Faruk Işık, ilde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Milli Birlik ve Kardeşlik projesi ve son durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Işık, "Kürt, Türk, Laz ve Çerkez herkesin kardeş olarak ortak bir coğrafyada yaşayabilmesi için hükümet olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Biz bu çerçevede Türkiye'deki sıkıntıları, sosyal sorunları nasıl çözebiliriz diye? Sayın Başbakanımızın önderliğinde zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Son dönemde yaptığımız toplantı da bunlardan birisiydi. İlk önce Doğu Anadolu Bölgesi sonra Güney Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle birkaç gün önce de Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle toplantı yapıldı" dedi.

Toplantılarda sorunun nasıl çözülebileceği konusunda görüş bildirdiklerini hatırlatan Işık, AK Parti'nin temel argümanının bu olduğunu söyledi. Irkçılığın çağın en büyük felaketlerden birisi olduğuna dikkat çeken Işık, "Bunu sadece bir kesime ait olarak söylemiyorum. Bütün ırkçılığı reddediyoruz. Çünkü bu coğrafyada herkes kardeş doğmuştur. Bu çerçevede Başbakanımız önderliğinde devam eden bu projeye herkesin destek vermesi gerekiyor. Burada çok ciddi bir hadise devam ediyor. Öyle kötü bir hadise ki herkesin ailesinde bir mağdur var o açıdan bu süreci sağlıklı götürmek zorundayız. Bütün söylemlerimize dikkat edeceğiz. Devlet organlarındaki yetkililer, bu işi yürüten devlet organları ve siyasetçiler söylemlerine dikkat etmelidir. Ben şu anda çok farklı şeyler söyleyebilirim ama her taş isabetle yerini bulamıyorsa ben doğru giden doğru gidecek kanıta zarar veririm. Bu açıdan söylüyorum çok hassas bir süreç devam ediyor. Herkesin sorunu var.

Bu bölgede yaşayan insanlar olarak artık sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Artık ölüm görmek istemiyoruz. Artık şehit cenazesini istemiyoruz. Artık dağda ölen bir PKK'lını anasının özlemesini de istemiyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerini de eleştiren Işık, "Meclis Genel Kurulu'nda bir milletvekilinin durup dururken kalkıp Türkiye'de kimse bana 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olmasını kabul ettiremez' demesi ayrı bir tahrik sebebi oldu. O milletvekili bayanı destekleyici söylemlerde bulunan CHP süreci engelleyici girişimlerde bulunuyor. Bu konuşmalar iyi niyetle bağdaşmayan söylemlerdir. Sen böyle konuşursan Kürtlerde 'Benim de atalarım Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve Sakarya'da şehit oldu' diyerek tepki gösterir. Bir toplumu, bir kitleyi rahatsız edebilecek beyanlarda bulunuldu, bu samimiyetle ifade edilecek bir şey değil. Bizim barışa ve huzura ihtiyacımız var" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Muş Yerel Haberler

title