Haberler

Adalet Yok Dedi Avukatlıktan İstifa Etti

Güncelleme:

BDP İl Başkanı Avukat Serdar Atalay, Türkiye'de adaletin olmadığını iddia ederek avukatlığı bırakacağını duyurdu.

BDP Batman İl Eşbaşkanı Avukat Serdar Atalay, ülkede adalet olmadığını belirterek mesleği bırakacağını belirtti.
Batman'da geçen sene gerçekleşen operasyon kapsamında yargılanan 18'i tutuklu 38 BDP'li siyasetçinin duruşmasında, BDP Batman İl Eş Başkanı Avukat Serdar Atalay, Türkiye'de adaletin olmadığını ve bu adaletsizliğin bir parçası ve hizmetçisi olmak istemediğini dile getirerek, bundan sonra hiçbir davayı almayacağını ve avukatlığı bırakacağını söyledi.
Batman'da geçtiğimiz yıl "KCK Kent Meclisi'nde yer aldıkları" iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan ve aralarında BDP Batman il eş başkanları Şeyhmus Azboy ve Ayşe Ağılgat'ın da bulunduğu 18'i tutuklu 38 kişi hakkında açılan davanın 5'inci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Duruşmada tutuklu sanıkların tümü, 9 tutuksuz sanık, çok sayıda müdafi avukat hazır bulunurken, sanık yakınları da duruşmayı izledi. Duruşma, dava kapsamında tanık gösterilen Fahrettin Sevim, Nedim Uyur, İsmet Paşalı, İlhan Çalar, Mehmet Emin Aslan, Hilmiye Dargın ve Şeyhmus Durgun'un alınan ifadeleri okunarak başladı. Dava kapsamında gizli tanık "Dicle"nin alınan ifadesi okundu. Daha sonra iddia makamı mahkeme heyetine mütalaasını sundu. İddia makamı, tutuklu sanıklardan İsa Nergiz ve Süleyman Arslan'ın tahliyesi talep ederken, diğer 16 tutuklu sanığın ise "üzerlerine atılan suçun niteliği", "kuvvetli suç şüphesi", "kaçma şüphesi" ve "adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersizliği"ni gerekçe göstererek, tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Ardından müdafi avukatlar söz aldı. Türkiye'de adaletin olmadığını ve bu adaletsizliğin bir parçası ve hizmetçisi olmak istemediğini dile getiren müdafi avukat Serdar Atalay, bundan sonra hiçbir davayı almayacağını ve avukatlığı bırakacağını söyledi. Atalay, "KCK" tutuklularının tutuklu olmadığını, hepsinin birer "esir" olduğunu ifade ederek, "Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik bile tüm kamuoyunda PKK'nin silah bırakması durumunda KCK'den tutuklananların durumlarının değerlendirileceğini söylemiştir. Buradan da bu insanların tutuklu olmadığı, esir olduğu anlaşılmaktadır. Devletin gündemdeki Kürt sorununun çözümü ile ilgili BDP siyasetçilerini pervazsız bir şekilde soyut iddialarla tutuklanmasını sağlayan bu hükümete ön ayak mı olacağız. Bu ülkede adalet çok yanlış işletildi. Bu ülkede Erdal Eren yaşı büyütülerek, Seyit Rıza yaşı küçültülerek idam edilmiştir. Bunun gibi insanlar mevcut sistemi kabul etmeyen insanlardır. Biz aynısını 2013'te tekrar yaşatacak mıyız? Bu gün Seyit Rıza'nın idam edilişinin yıl dönümü. Bu gün herkes bunun haksızlık olduğunu bilmektedir. Yıllar sonra da bu insanlar için bunu konuşacağız" dedi.

Atalay'ın ardından dava kapsamında tutuklu bulunan sanıklar tercüman aracılığıyla savunma yaptı. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti ara kararını vermek üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mekiye Ormancı, Süleyman Arslan ve İsa Nergiz'in tahliyesine, diğer tutukluların ise "kuvvetli suç şüphesi" ve "adli kontrol yöntemlerinin yetersiz kalması" gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 24 Ocak 2014 tarihine ertelendi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Serdar Atalay Diyarbakır Türkiye Batman Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title