Haberler

50 Yıllık Daktilosunu Rafa Kaldırdı

Kadirli Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Işıkbol, 50 yıldır kullandığı daktilosu arızalanınca eski eşyalarının arasına kaldırdı

Kadirli Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Işıkbol, 50 yıldır kullandığı daktilosu arızalanınca eski eşyalarının arasına kaldırdı.

Şehit babası Battal Işıkbol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harçlığını biriktirerek aldığı daktilosunu arızalanması üzerine artık hatıra olarak sakladığını söyledi.

Işıkbol, evlenmeden önce seyyar bir satıcıdan eski parayla 30 TL'ye aldığı daktiloya yıllardır gözü gibi baktığını ve 50 yıldır kullandığını ifade etti.

Bilgisayara göre daktilo kullanmanın daha güzel ve keyifli olduğunu dile getiren Işıkbol, şunları kaydetti:

"Çocuğum gibi baktığım daktiloyu arızalanınca çok sevdiğim için atamadım ve raflarda eski eşya olarak saklıyorum. Benim için manevi değerli büyük olan daktilonun bilgisayardan iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bilgisayar, insanı uyutuyor. Hatta bilgisayarda yanlış yazıp düzeltme şansınız var. Daktiloda ise bu yok. Tuşlara doğru basmalısınız. Daktiloyu uzun süre kullandım. İyi bir usta bulamadığımız için tamir ettiremedik. Artık dinlenme vakti." - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Battal Işıkbol Yerel Haberler

title