Haberler

Yeni Tasarı Hayvanseverleri Ağlattı

Güncelleme:

Adanalı hayvanserverler 'Hayvanları Koruma Kanunu' tasarısına karşı çıkarak, eylem yaptı. Diğer illerle aynı saatte yapılan eyleme siyah kıyafetlerle katılan hayvanseverler, bu tasarıyla sokakta yaşayan hayvanların toplama kamplarında açlık ve ölüme terk edileceğini öne sürerek, gözyaşlarına boğuldu. TBMM'ye sunulan Hayvanları Koruma Kanunu tasarısı başta hayvan hakları savunucuları olmak üzere pek çok sivil toplum örgütünü harekete geçirdi. 5 bin 199 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikler arasında geçen 'Uyutma' kelimesi ve sokak hayvanlarının toplanarak doğal yaşam parklarına götürülmesi başlıkları, tartışmaya neden oldu. Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, miting düzenleyerek tasarıya gözyaşları içinde karşı çıktı. Grup adına konuşan hayvansever Fatma Tekbaş, "Biz sokakların hayvanlardan arınmasını istemiyoruz. Biz hayvanların belediye barınaklarında hapsedilmesini istemiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Tekbaş, "Sayın Başbakanım bu tasarıdan sizin haberiniz yoktur. Olsa böyle bir tasarıyı yasalaştırmazsınız. Size güveniyoruz" diyerek ağlayınca alandaki diğer hayvanseverler de gözyaşlarına hakim olamadı. Yasa tasarısında hayvanseverlerin tepkisini çeken madde şöyle:

"Bu sebeple bakımevlerinde kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra kayıt altına alınan sahipsiz hayvanların, hayvan bakımevlerinde yeterli yer olmadığı takdirde sahiplendirilinceye kadar, oluşturulacak olan sahipsiz hayvanlar doğal hayat parkında bakılması için düzenleme yapılmıştır."

Ayrıca kanun teklifinin gerekçeli 6'ncı maddesinde, "Bir canlının, sahipsiz veya güçten düşmüş olması, onun ölüm nedeni olamaz, olmamalıdır" denmesine rağmen, kanuna eklenmesi amaçlanan maddede güçten düşmüş hayvanların acısız şekilde 'uyutulması' öngörülüyor.

MKA(BY/İD) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title