Haberler

Yeşim Kaya’nın yeni kitabı Hayatının Şefi Ol: İçinde iyilik, sevgi ve şifa var

Zeynep Özcan

Zeynep Özcan

Yazar ve Editör
17.02.2024 01:04

Mona etiketiyle raflarda yerini alan Hayatının Şefi Ol kitabının basın lansmanına davetliydim. CVK Park Bosphorus Hotel'in yeni mekânı Evergreen ev sahipliğinde gerçekleşen keyifli etkinlikte, "Beden, ruh, zihin" üçlemesini ele alan sağlık portalı ve Yeşim Kaya'nın yeni kitabıyla tanıştık. Doğal görünümlü dikey bahçe Evergreen'in deneyimli şeflerinin hazırladığı sağlıklı ve lezzetli ikramlarla güne başladık.

Türkiye'nin ilk bütüncül sağlık portalı Extralife MD'nin Kurucusu ve Yazar Yeşim Kaya; sağlıklı yaşam kavramını yeniden tanımlamak üzere yola çıkıyor. Uzman ekibiyle bilimin, tıbbın ve liyakatin beraber ele alınacağı çözümler üzerine çalışıyor. Extralife MD, hücreden evrene sağlık sloganıyla, değerli uzmanlar eşliğinde bütüncül bir yaklaşımla "well-being" ve "cell-being" hizmeti sunuyor.

Prof. Dr Ümit Zeybek, Extralife MD Kurucusu Yeşim Kaya ve Integro Health Kurucusu Elchin Baghirov'un sunumları sırasında sistemleri hakkında bilgi aldık. Bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini amaçladıklarını anlattılar. Dolayısıyla öncelikli hedeflerinin koruyucu sağlık yani hastalanmadan önceki dönem olduğunun altını çizildi. Aynı zamanda hastalıklara yönelik teşhis ve tedavi için özel yöntemler üzerinde çalıştıklarını da öğrendik. Yeşim Hanım'ın "Önlerinde saygıyla eğildiğim muhteşem bir kadromuz var" sözlerinin ardından değerli ekibiyle tanıştık.

Sağlık uzmanlarının yanı sıra Sanatçı Betül Arım, Aktör Ferdinando Maddaloni, Danışman Mickey Mehta, Mutluluk Akademisi'nin Kurucusu Gülferi Yıldırım, Sanatçı Cenk Yüksel de bütüncül yaşamı destekleyen Extralife MD çatısı altında yer alıyor.

Yaşsız yaşlanmak

Ekip üyelerinden kıymetli Sanatçı Betül Arım, kısa ama etkili sunumuyla, yıllara meydan okuyan güzelliği ve ışıltısıyla davetlileri hayran bıraktı. Benzersiz enerjisiyle lansmanı aydınlatırken yaşsız yaşlanmayı öyle güzel anlattı ki etkilenmemek mümkün değildi. Sözlerine başlarken Yeşim Kaya'yı uzun yıllardır tanıdığından, azminden, bilgili oluşundan, araştırmacı yönüne duyduğu hayranlıktan içtenlikle bahsetti. Betül Hanım'ın ilgiyle dinlenen konuşmasının bir bölümünü paylaşıyorum:

"Yıllardır sağlıklı yaşlanmayla ilgileniyorum. Bununla ilgili seminerler veriyorum. Hiç bıkmıyorum, usanmıyorum. İstiyorum ki hepimiz yaşsız olalım. Hep sorarım: "Çocuklarınızı torunlarınızı seviyor musunuz?" diye. Henüz "sevmiyorum" cevabını verene rastlamadım. Eğer ki onları seviyorsanız, kendinize iyi bakmanız lazım. Bakmanız lazım ki sizinle uğraşmak zorunda kalmasınlar. Biz de kendimizle uğraşmak zorunda kalmayalım. O dönemi hobilerimizle, yapmak istediklerimizle, aşkla geçirelim."

"Hayatının Şefi Ol: İçinde iyilik, sevgi ve şifa var"

Mona Kitap etiketiyle raflarda yerini alan, atıksız yaşam ve beslenme rehberi olarak sunulan, dokuz ana bölümden oluşan Hayatının Şefi Ol kitabının ortaya çıkış nedenini yazarı Yeşim Kaya'nın cümlelerinde bulalım:

"Bu dünyadan göçüp gitmeden önce, öğrendiklerimi ve hazmettiklerimi başka insanlara fayda sağlayacak kalıcı bir imza olarak bırakma niyetiyle yazılmış bir kitap okuyacaksınız.

Çünkü benim için hayattaki gerçek başarı, bir başka insanın hayatına iyilikle katabildiğim değerle ölçülü. Benden sonra kalan sesim mirasım olsun, içinde iyilik, sevgi ve şifa olan."

Hayatının Şefi Ol kitabı ve Extralife MD Sağlık Portalı'yla tanıştık, müzik performansları eşliğinde keyifli bir gün geçirdik. Nazik davetleri için Alfa Yayın Grubu'ndan Belga Alınak Çavuşoğlu'na, Yeşim Kaya'ya ve CVK Park Bosphorus ailesine teşekkürlerimle… Yeşim Hanım'ın kitabının arka kapağında yer alan o anlamlı sözle yazımı nihayete erdireyim.

İyiliği kendinize çekmenin en kesin yolu, başkası için iyilik yapmayı niyetiniz haline getirmektir. Oprah Winfrey

Zeynep Özcan

title