Haberler

Yeni bir yıl yaklaşırken değişime hazırlık

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
16.12.2021 02:37

Yeni yıla çok az bir zaman kaldı. Yıl içinde değişim için isteğimizin arttığı iki gün vardır, biri doğum günümüz diğeri ise yılbaşı. Yeni yılda hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni kararlar, değişimler için bu günden itibaren biraz hazırlık yapmak emin olun işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Öncelikle bir kutu ya da kavanoz edinerek başlayabilirsiniz, aklınıza gelen güzel fikirleri yazıp içine atabilirsiniz. Hayallerinizi ya da hedeflerinizi önemseyin lütfen, onları yazıp kutuya yerleştirmek güzel bir ilk adım olur. Daha sonra yılbaşı civarında bir gün kendinize bir iki saat zaman ayırıp onları güzel bir liste yapabilirsiniz. Size hayalinizi çağrıştıran resimlerle güzel bir kolaj da hazırlayabilirsiniz. Ama unutmayın sadece düşleyerek gerçekleşen şeylerin sayısı azdır, bu hedeflere ulaşmak için neler yapacağınızı da planlamalısınız. İşin enerji kısmını da ihmal etmeyin, hayalleriniz gerçekleşseydi neler hissedecektiniz, henüz onlar olmadan benzer bir ruh haline girebilirseniz bu anlamda işiniz kolaylaşır.

Geçen yıl yaşadığınız olaylardan çıkarmış olduğunuz dersleri de minik notlar olarak yazabilirsiniz. Ders çıkarmak ve benzer hataları yapmamak konusunda daha iyi olabiliriz, bu genellikle gözden kaçırdığımız bir nokta oluyor, geçmiş bir hazine gibi orada duruyor ama nadiren yararlanıyoruz.

Okumak istediğimiz kitapları, öğrendiklerimizi ya da öğrenmek istediklerimizi de yerleştirebiliriz yeni yıl kutumuza. Öğrenmenin insanı her yaşta genç tuttuğuna inanıyorum.

Özlediğiniz, yapmak istediğiniz her şeyi yazın. Görmek istediğiniz insanları, gitmek istediğiniz yerleri, belli mi olur belki daha çok fırsat çıkar bu yıl.

Sizin sihirli kutunuz ya da kavanozunuz bu şekilde yavaş yavaş oluşur, kendinize aldığınız güzel bir yılbaşı hediyesi gibi düşünebilirsiniz.

Sevgi ile dolsun taşsın yılbaşı kutunuz.

Sevgi ile kalın.

title