Haberler

Yaz aylarını verimli değerlendirmek

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
23.07.2022 12:44

Yazın ortasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Genel bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Kendimizle ve hayatımızla ilgili önemli olabilecek pek çok konuyu sonbahara ötelemek eğilimindeyiz. Birkaç örnek paylaşmak istiyorum. "Evet çok kilo aldığımın farkındayım, ama Eylül gelsin sıkı bir rejime gireceğim", "bu aralar pek hareket etme imkanım olmuyor, Eylül ayında düzenli yürüyüşlere başlayacağım", "doktor kontrollerimi aksatıyorum, sonbaharda hepsine gideceğim", "evet bu aralar biraz fazla harcama yapıyorum, yaz sonundan itibaren tasarruf yapacağım" gibi konulardan bahsediyorum.

Ağustos böceği ve karınca hikayesini bilirsiniz. En güzeli tatil yapmak ve dinlenmek ile yapmak istediğimiz değişimlere şimdiden hazırlanmak arasında bir denge kurabilmek. Bu nedenle sizin için önemli olan konuları gözden geçirip bir liste hazırlamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Yılbaşına kadar olan dönemde kısa vadeli hedefleriniz neler, bu hedefler için şimdiden harekete geçecek olsaydınız atacağınız bir veya iki basit adım neler olurdu?

En azından bir araştırma yapmak bile yararlı olabilir. Her şeyi ertelediğimizde bir anda hepsinin altından kalkmaya çalışmak motivasyon anlamında sorunlara yol açıyor ve bunun neticesinde bu sefer de yılbaşına öteliyoruz. Gelin bu sefer daha farklı olmasını sağlayalım.

Sevdiğiniz, güvendiğiniz insanlarla kısa vadeli hedeflerinizi ve bu konuda neler yapmayı planladığınızı paylaşın, bazıları size yardımcı olacaktır, ayrıca benzer hedefleri olan kişilerle ortak hareket ederek pek çok şeyi daha eğlenceli hale getirmek de mümkündür.

Beraber yapmak, birlikte hareket etmek her konuda olmasa bile bazı konularda işimizi ciddi anlamda kolaylaştırıyor; öğrenmek istediğiniz bir yabancı dil, edinmek istediğiniz bir hobi gibi konularda çevrenizde benzer ilgi alanları olan insanları araştırın.

İnsan yapmak istediği değişimlere kendisini genellikle hazır hissetmez, şartların olgunlaşmasını, hayatında bir şeylerin değişmesini ve yerli yerine oturmasını bekler, diğer yandan bu çok nadiren gerçekleşir, çünkü sürekli değişen bir dünyada şartlar da değişirler ve nadiren tam istediğimiz şekli alırlar. Bu nedenle önemli konuları daha fazla ertelemeden şimdiden bazı adımlar atmaya başlamak önemlidir.

Kendimi daha iyi hissettiğimde başlayacağım demek yerine bu kez önce başlamayı ve sonra bunun da etkisiyle kendinizi daha iyi hissetmeyi hedefleyin.

Verimli bir yaz dönemi diliyorum, sevgi ile kalın.

title