Haberler

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram diliyorum

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
06.07.2022 08:54

Kurban bayramını karşılamaya hazırlanıyoruz. Sizlere ve sevdiklerinize güzel bir bayram diliyorum. Kişisel gelişim anlamında düşündüğümüzde içinde olan ana yani şimdiye odaklanmak önemlidir. Bu nedenle geçmiş bayramlar daha güzeldi şeklinde nostalji yapmak yerine elimizdekinin kıymetini bilmemiz daha doğru olacaktır; büyük ihtimalle bundan 10 yıl sonra da bugünleri özlüyor olabiliriz. Güzel bir bayram nasıl geçer? Herkes için geçerli bir formül bulmak zor olabilir belki ama ben yine de kendi önerilerimi sıralamak ve sizlerle paylaşmak istedim.

Her şeyin başı sağlık der dururuz, bunu bayramda aklımızdan hiç çıkarmayalım. Özellikle de araç ile seyahat edecek olanlar lütfen yavaş ve emniyetli ilerlesinler; bakmayın siz otobanda hız limitlerinin artırılmış olmasına 90'la yolun keyfini çıkararak gidin, gideceğiniz yere bir iki saat geç varın ne olacak, sizden ve sevdiklerinizden daha kıymetli değil hiçbir şey. Ayrıca sıcak dalgasına karşı dikkatli olun ve lütfen bayram tatilinde yediklerinize içtiklerinize de dikkat edin, bayramdan sonra nasılsa diyete başlarım diye düşünmeyin.

En az sağlık kadar önemli diğer bir konu da hiç kuşkusuz sevgi. Bayramlar sevgiyi hissetmek ve hissettirmek için çok özel dönemler. Sevginizi paylaşın ve uzun süredir aramadığınız kişileri arayın, bazı durumlarda ilk adımı atan siz olun.

Bayram gibi uzun dönemler bir şeyleri değiştirmeye başlamak için de güzel fırsatlar sunar bize. Eğer 9 gün bayram tatili yapacaksanız bir şeyleri sakin kafayla değerlendirmek için bunu iyi kullanmaya çalışın. Belki de hayatınızla ilgili önemli kararlar almak arifesinde olabilirsiniz, bundan daha iyi bir düşünme fırsatı yakın zamanda karşınıza çıkmayabilir.

Ve elbette dinlenmek veya tatil yapmak da önemlidir. İmkanlarınız çerçevesinde kısa bir tatil veya yaşadığınız yerde daha önce görmemiş olduğunuz bir yere gidip zaman geçirmek emin olun size iyi gelecektir.

Bayramdan sonra yeni bir yazıda buluşmak dileği ile hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum, sevgiyle kalın.

title