Haberler

Hoş geldin yeni yıl - Güzel bir yılı adım adım oluşturmak

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
30.12.2020 04:40

Astrolojik bilgi veya tahminlere göre 2021 yılında 20 yıllık güzel bir döneme adım atıyoruz. Salgın'ın gölgesinde geçirdiğimiz 2020'den sonra bu temenninin doğru çıkmasını diliyorum ben de kendim ve sizler adına.

2021'i güzel bir yıl yapmak adına neler yapabiliriz? Bu soruyu kendime sorduğumda almış olduğum cevapları sizlerle de paylaşmak istedim.

Her şeyden önce bilgi ve deneyime sahibiz, bu tecrübeyi kendi lehimize olacak şekilde kullanmayı seçebiliriz 2021'de. Hatalarımızdan ders alarak ve aynı konularda benzer hataları tekrarlamaktan kaçınarak başlayabiliriz. İstemediğimiz şeylere daha çok hayır diyeceğimiz bir yıl olması da kesinlikle büyük ve önemli bir fark yaratacaktır diye düşünüyorum.

Değişim, dönüşüm adına ne dersek diyelim yola çıkmadan oluşan bir şey değil. Bu nedenle 2021 yılı daha iyiyi, daha güzeli arama yolculuğunda yola çıktığımız bir sene olsun. Değişimin önündeki engelleri tanımak ve ortadan kaldırmak adına başarılı olacağımız adımları atabiliriz. Bu engeller genellikle direnç göstermek, bazen küçük bir noktaya takılı kalmak ve büyük resmi gözden kaçırmak, gereksiz endişe ve kaygılarla günün güzelliğini kaçırmak şeklinde sıralanabilir.

Bir seçim yapıp değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul ettikten sonra değiştirebileceklerimiz için akılcı bir şekilde emek verebiliriz.

Geçmişi değiştiremeyiz, ama bizi bekleyen güzel geleceğe ilk adımlarımızı atmak için hala şansımız var.

Tozlanmış hayallerimizi sandıktan çıkarıp onların tozunu almak, umutla sulamak, sevgiyle beslemek, büyütmek ve gerçekleştirmek mümkün.

Yol arkadaşlarımızı iyi seçmenin de önemli olduğunu düşünüyorum, tek başına yapılacak şeylerin sayısı sınırlı, birlikte daha iyiyi ve güzeli oluşturmak daha kolay ve keyiflidir.

Ne demişti Bilge, "meyveler olgunlaşınca dallar eğilir, senin olan sana gelir." Belki de mutluluk elimizi uzatıp dokunabileceğimiz kadar yakınımızda, kim bilir?

Çok sevdiğim bir söz var, son zamanlarda sıklıkla kullanıyorum, "yolu görmek farklı bir şey, yolu yürümek gerekiyor çoğu zaman." Kimseye aldırış etmeden hedeflerimize doğru mutlulukla koşacağımız bir yıl olsun 2021. İçinde olduğumuz günlerde de bunun için ilk adımları atalım.

Mutlu Yıllar.

title