Haberler

Hoş geldin nisan - Umutlarla gelen bahar

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
31.03.2021 02:04

Dünya ve Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Salgın devam ediyor, aşılama çalışmaları henüz istenilen seviyeye ulaşmadı, yasakların gevşetilmesi ile birlikte üçüncü dalga kuvvetli bir şekilde hissediliyor. Salgının ekonomi ve sosyal hayat üzerindeki etkilerini de herkes belli ölçülerde hissediyor yaşamında. İşte bütün bunlara karşın en büyük silahımız hijyen tedbirlerinin yanı sıra içimizdeki umudumuz olmalı. İnsanoğlu adaptasyon yeteneği en kuvvetli olan canlı ve bunu sağlayan faktörlerden birisi de hiç şüphesiz umutlu olma, umudunu koruma yeteneğidir.

Nisan ayını kendi adıma umutlu bir şekilde karşılıyorum, sizlerin de öyle yapabilmesini canı gönülden arzu ederim. Hiç unutmayacağımız, güzelliklerle dolu bir Nisan ayı diliyorum hepimiz için. Salgın artık yavaşça kontrol altına alınsın, hayatımız biraz daha normale dönsün, sevdiklerimizle daha rahat görüşelim, yapmak isteyip ertelediğimiz şeylere başlayalım. İleride bir gün geriye dönüp baktığımızda güzel hatırlayalım bu nedenlerle 2021 Nisan ayını.

Yaşanan zorluklar yavaş yavaş geride kalsın, daha fazla umutla bakalım geleceğe.

Nisan ayı bir çiçek olsun içimizde her gün gülümseyerek açan. Her yere baktığımızda gördüğümüz ilkbahar çiçeklerini içimizde de hissedelim. Bu mevsimde ağaçların çiçek açmasını izler gibi güzel değişimler girsin hayatımıza. Ayrıca kendi değerimizi ve hayatın değerini daha çok bilmeye başladığımız bir dönemin başlangıcı olsun.

Yenilenme ayı olsun Nisan. Doğa kendini yenilemeye başlıyor baharla birlikte, bizler için de başlasın yenilenme ve değişim.

Bir tür bahar temizliği de yapalım, bize bir katkısı olmayan olumsuz düşünce ve beklentilerimizle vedalaşalım. İnsan istediğini değil, beklediğini, umduğunu elde eder, güzel şeyler bekleyelim hayattan.

Bizi mutsuz eden şeylerle vedalaştığımızda, mutlu edebilecek şeylere de daha çok yer açarız hayatımızda. Biraz da sadeleşelim, sade olan güzel ve etkileyicidir. Her şeyi yapmaya çalışmaktan vazgeçelim, bize ve dünyaya iyi gelen şeylere öncelik vermeye çalışalım.

Sağlıklı, umutlu ve mutlu bir ay olsun.

title