Haberler

Hoş geldin Eylül - Yeni planlar

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
06.09.2022 03:34

Eylül ayını sevinçle karşılayalım, doğa kendini yenilemeye başlar Eylül ayı ile birlikte; biz de kendimizi yenilemek için bu fırsatı kullanıp güzel bir başlangıç yapabiliriz.

Eylül ayında tatil dönemi büyük çoğunluk için sona erer, okullar açılır, havalar biraz serinlemeye başlar, ilk yağmurlar düşer, tatil rehaveti biter ve normal tempomuza dönmeye başlarız. Belki sizin de üzerinizdeki rehavetten uzaklaşıp hayalleriniz ve hedefleriniz için planlı bir şekilde emek vermeye ihtiyacınız vardır bu dönemde.

Elbette hayallerinizi ve hedeflerinizi gerçekleştirmeye çalışırken bunu bir plan dahilinde yapmak işinizi kolaylaştırır, sizi gereksiz telaştan ve stresten kurtarabilir. Lütfen bugün sizin için önemli olan bir veya iki hedefinizi düşünün ve onlar için basit bir plan yapın, sonra da size kolay gelen bir yerden başlayıp ilk adımı atmaya çalışın, bu basit bir araştırma yapmak bile olabilir.

Ayrıca yaptıklarınız için kendinizi takdir edip ödüllendirmeyi unutmayın lütfen, çünkü yol boyunca motivasyona ihtiyacınız olacak. Kendinize ve hedeflerinize inanırsanız başarılı olmanız kolaylaşacaktır, bunu unutmayın lütfen.

Elbette Eylül ayı sadece plan yapmaktan ve çalışmaktan ibaret olmamalı. Her zaman bir denge arayışı içinde olmalıyız. Bu nedenle Eylül ayında yapmayı sevdiğiniz şeylere zaman ayırmayı da ihmal etmeyin.

Eylül ayını ayrıca kendinizle ve yaşamınızla yüzleşme ayı olarak da belirleyebilirsiniz, nasıl daha iyi olabilir sorusunun cevabını arıyoruz, amacımız kendimize gereksiz yere yüklenmek değil.

Başlayacağınız şeylerin tamamını olmasa bile en azından bazılarını bitirmeye çalışın, bu hem motivasyonunuzu artırır hem de öz güveninizi yükseltir.

Kendinize olan inancınızın artacağı, kim olduğunuzu ve ne istediğinizi bilerek hareket edeceğiniz, hayallerinizin peşine düşeceğiniz, iyi hissedeceğiniz güzel bir Eylül ayı diliyorum.

title