Haberler

Her şey olduğu şekliyle güzel

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
29.09.2021 02:04

Her zaman söylerim; olması gereken şeyler diye alternatif bir dünya oluşturmak insanı mutsuz eder, olması gereken ve olan aynı ve tektir. Bunu ne kadar erken fark ederse insan o kadar kolaylaşır hayat yolculuğunda işi. Elbette bir şeyleri değiştirmek için emek vereceğiz, diğer yandan bunu yaparken oluşan durumları da oldukları şekliyle kabul edebilmek önemlidir.

Bazen evrenin işleyişi size siz farkında olmadan bir görev verir, belki çok sonrasında fark edersiniz bunun bir ödül olduğunu belki de hiç öyle düşünmezsiniz. Hayata bu şekilde dahil olmak, bir anlam aramak ve bulmak, şükredecek şeyleri unutmamak önemlidir.

Olduğu gibi olsun diyebilmek çok önemlidir ve rahatlatır insanı, anda kalmayı da ancak bu şekilde öğrenmeye başlar insan, yoksa zihni olması gerekenlerin sahte dünyasında dolaşmaya bayılır.

Nasıl yaşanıyorsa o şekilde yaşanabilir hayat, bunun farklı bir şekilde olması gerekiyor olsaydı öyle olurdu zaten. Tekrar ediyorum, bu sizi istemekten ve istediğiniz şeyler için emek vermekten alıkoymasın, bunlar da olanın yaşananın anlamlı parçalarıdır.

Olup biten şeyleri duygusallık ile karşıladıktan sonra aradan belli bir zaman geçince objektif bir gözlemci olarak değerlendirmeyi de ihmal etmemeliyiz.

Düşündüğünüz her şeye inanmayın, düşünceler oyun oynar bazen insana ve hep aynı olumsuz düşüncelere takılırsanız oyun canınızı acıtır.

Bunun yerine tek bir pozitif düşünce ile başlayalım ve başlangıçta sıkça tekrarlayalım, her şey olduğu şekli ile güzeldir ve ben bunu bu şekilde görmeyi ve kabul etmeyi seçiyorum. İçinde olduğum koşullları beğenmiyorsam onları değiştirmek için planlar yapabilir, eylemlerde bulunabilirim, sonuç alana kadar kendime eziyet etmeyi bırakıyorum ve sonuçlar ne şekilde olursa olsun onları da içtenlikle kabul ediyorum.

Sevgi ile kalın.

title