Haberler

Hayır demenin önemi konusuna farklı bir bakış

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
08.12.2021 11:13

İstemediğimiz şeylere hayır diyebilmek kuşkusuz gerek kendimize duyduğumuz saygı ve sevgi gerekse de özgüvenimizi artırmak açısından çok önemlidir. Bu konu aslında sınır koyabilmek başlığı altında da incelenebilir. Eminim hepimizin hayatında hayır demek istediğimiz insanlar ya da konular vardır. Bunlar üzerinde düşünmek ve bir adım atarak bir yerlerden başlamak kesinlikle iyi gelecektir. Bugün ben bu konuya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Ya evet demek istediğimiz konular…

Bir türlü cesaret edip evet diyemediğimiz konular da olabilir hepimizin hayatında. Bunlar da benzer şekilde özsaygı ve özgüvenimizi artırmak potansiyeline sahiptir. Hiç düşündünüz mü hayatınızda evet demek isteyip henüz yapmadığınız ve adım atmadığınız neler var?

Genelde üzerinde hiç düşünmeden hayır cevabı verdiğimiz şeyler aslında bizler için bir gelişim, değişim potansiyeli taşıyor olabilirler mi?

Bir kez evet diyerek bir deneme yapabiliriz ve bu denemenin sonucuna göre karar verebiliriz.

Hazır yeni bir yıl yaklaşıyorken yeni yılın değişim enerjisinden faydalanalım. Yeni yılda evet demek istediğiniz neler var?

Belki de arkadaşlarınız sizi hafta sonları doğada yürüyüş yapmaya davet ediyorlar ve siz hep hayır diyorsunuz, belki yakın çevreniz sen çok güzel yazılar yazıyorsun onları kitap haline getirmelisin diyor ama siz bir türlü o adımı atmıyorsunuz.

Hazırlanın, bir anda yapmanıza gerek yok, bir liste oluşturun, sonra da en risksiz gördüğünüz alandan başlayın.

Nereden bileceksiniz nasıl olacağını, ben de bilmiyorum. Bilmediklerimiz ve bilmeye cesaret edemediklerimiz de en az bildiklerimiz kadar önemli olabilir mi?

Denemeden bilemeyiz.

Sevgi ile kalın.

title