Haberler

Hayatınızda nelere önem veriyorsunuz?

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
14.12.2022 10:23

Güzel bir havada sabah yürüyüşü yaptığınızı hayal edin; ağaçların bol olduğu bir yerdesiniz, temiz hava ile birlikte fıstık çamlarının kokusunu içinize çektiniz, güneş yavaştan kendini gösteriyor, çevredeki yüksek binaların arasından süzülerek sizin olduğunuz yere ulaşmış, bir dakikalığına sırtınızı bir ağaca yaslayıp güneşin yüzünüzü okşamasına izin veriyorsunuz. İşte bir dakikalığına tüm dünya duruyor adeta, aklınızdan ne kadar şanslı olduğunuz ve ne kadar güzel bir hayata sahip olduğunuz geçiyor. Kendinizi sağlıklı, mutlu ve huzurlu hissediyorsunuz. Aklınızdan bunların dışında şeyler de geçiyor sonra, aileniz, sevdikleriniz, arkadaşlarınız, hafta sonu planlarınız ve elbette çalışıyorsanız işle ilgili konular, para durumunuz, başarılı hissedip hissetmediğiniz gibi konular.

İnsan bir enerji varlığı ve hayatında önem verdiği şeyleri büyütme kapasitesine sahip. Eğer aklınızdan gün içinde genel olarak olumlu ve pozitif düşünceler geçiyorsa bu açıdan şanslısınız demektir, sahip olduklarını düşünüp içten bir şekilde teşekkür eden kişi genellikle olayları bu şekilde görür, bir tür varlık bilinci ile hayatı karşılar.

Bunun tersi bir durum da söz konusu olabilir elbette, ağırlıklı olarak sizde ve yaşamınızda eksik olan şeyleri düşünüp dikkatinizi sürekli olarak o konulara verirseniz enerjiniz de o yöne akarak o konuları kafanızda büyütür ve siz bir süre sonra teşekkür etmeyi unutan ve sadece eksiklikleri düşünen bir insana dönüşebilirsiniz.

Hayatımızda önem verdiğimiz şeyler konusunda en azından bir denge anlayışı içinde olmalıyız. Sahip olduğumuz şeyleri zaten bizimle oldukları için önemsiz görürsek ve aklımız sürekli olarak bizde olmayanda olursa işimiz zor gerçekten.

Ben yılbaşı ve özel günlerde örneğin bir pastanın mumlarını üflerken genellikle sahip olduğum güzel şeylerin devem etmesini dilerim. Bunların dışındaki şeyler için de elbette emek verir ve elimden geleni yaparım ama var olan güzel şeylerin devam etmesinin bile harika olduğunun bilincinde olarak yaparım bunu.

Yeni yılın yaklaştığı şu günlerde geçtiğimiz yılın bir muhasebesini yaparken ve yeni yıl isteklerinizi ve hedeflerinizi belirlerken lütfen yazdıklarımı dikkate alın. Dikkatimizi güzel olana verelim, sevdiklerimizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl karşılayalım.

title