Haberler

Kilyos'taki ünlü plajda ''tesettür'' tartışması! İşletme sahibi salgını bahane etti

Güncelleme:

İstanbul Kilyos'ta, ailesiyle birlikte plaja giden Zuhal Fidan, "Bu plaja tesettürlüler alınmıyor" denilerek içeri alınmadığını iddia etti. Plajın İşletme Müdürü Taner Demirer ise, "Pandemiden dolayı şu anda sınırlı sayıda şezlong olduğu için yüzde 50 kapasiteyle çalışıyoruz. Gelen misafirlerimizin kapalı, açık, oralı, buralı diye bir ayrımı söz konusu değil. Kapasite dolduktan sonra gelenleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Mükremin Fidan ve Zuhal Fidan ile 3 çocuğu, 3 Ağustos'ta Kilyos'ta bulunan plaja girmek istediler. 34 yaşındaki Zuhal Fidan iddiasına göre, Bu plaja tesettürlüler alınmıyor denilerek görevliler tarafından içeri alınmadı. Fidan ailesi başka bir plaja geçti. Ardından aile kendilerini içeri almadıklarını iddia ettikleri plaj görevlilerini, zabıta ve CİMER'e şikayet etti.

KİLYOS'TA PLAJDA TESETTÜR TARTIŞMASI

"GERÇEKTEN ÇOK KIRICI BİR ŞEYDİ"

Plaja alınmadığı iddia edilen Zuhal Fidan, "Hayatımda ilk defa bir şeyle karşılaşıyorum. Gerçekten çok kırıcı bir şeydi. Çocuklarımın gözü önünde böyle bir durum yaşanması garip hissettirdi. Bu dönemde hala böyle bir şeyin yaşanmış olduğuna şahit olmak çok şaşırtıcı. Bizim haşema giyerek serinlemeye hakkımız yok mu? Mayo, bikiniyle denize giren hiçbir kardeşime 'Sen neden böyle giyiyorsun' demiyorum. Ben haşemayla giriyorsam buna iğrenç bir gözle bakılmaması gerekiyor. Bu bir ırkçılık, nasıl siyahi birine ABD'de 'Restorana siyahiler giremez' diyorlarsa, sizce bunun bundan bir farkı var mı? diye konuştu.

KİLYOS'TA PLAJDA TESETTÜR TARTIŞMASI

"EŞİM KENDİNİ SUÇLU GİBİ HİSSETTİ"

Mükremin Fidan da "Eşim ve çocuklarımla birlikte Kilyos'a denize girmeyi arzu ettik. Oraya gittik, aracımızı park ettik. Biri yanımıza koşarak geldi 'Tesettürlüleri denize almıyoruz' dedi. Koşmasının sebebi de bizim görünmememizi bile istemedi. Ben şok oldum, eşim de çocuklar da çok kötü oldu. Eşim kendini suçlu gibi hissetti. Bizi gelip uyaran görevli annesinin de başörtülü olduğunu, bu kuraldan pek haz etmediğini, tesettürlü kişileri plaja almadıklarını söyledi. Bana bu kural garip geldi. Çünkü halka açık, ücrete mukabil girilen bir yere 'bunlar girebilir, şunlar giremez' denmesi benim anlayamadığım bir şey. 'Tesisimiz dolu denmiş' olsa biz de geri döner giderdik. Böyle bir yaklaşım bile yok, buna bile gerek görmüyorlar. Açık açık 'Tesettürlüleri biz bu plaja almıyoruz' diyorlar. İşletmeyi aradım 'Tesettürlüleri buraya almıyormuşsunuz Doğru mu bu' dedim, 'Evet doğru, tesettürlü insanları buraya almıyoruz' dedi. Biz bu işletmeyi elit kaliteli bir yer yapmaya çalışıyoruz derken, tesettürlüler elit olamıyor mu 'Buraya açık olanlar giremez' dese yine aynı şey, buna da tepki göstermek gerekir" ifadelerini kullandı.

KİLYOS'TA PLAJDA TESETTÜR TARTIŞMASI

"KAPASİTE DOLUNCA GELENLERİ GERİ ÇEVİRİYORUZ"

İddialarla ilgili konuşan plajın İşletme Müdürü Taner Demirer "Bu konunun tamamen yanlış anlaşıldığını söyleyebilirim. Bizim plaj olarak tüm insanlara kapılarımız açık. Burada biz ayrım yapmıyoruz. Pandemiden dolayı şu anda sınırlı sayıda şezlong olduğu için, yüzde 50 kapasiteyle çalışıyoruz. İnsanlar şu anda plajlara akın ediyor. Gelen misafirlerimizin; kapalı, açık, oralı, buralı diye bir ayrımı söz konusu değil. Kapasite dolduktan sonra gelenleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz. 7-24 kameralarla izlenebilen bir dükkan. Şunu size gösterebilirim, içeride kapalı misafirler de var. Bunların görüntüleri de mevcut. Kimseye 'Siz kapalısınız, sizi alamayız' gibi bir karar yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Zabıta Kilyos Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

ahmet şaşkın:

O işletme acilen ve ivedilikle kapatılmalı sahibi vatandaşlıktan çıkarılmalı ve bu ülkeden sürülmelidir

65
50
yanıtYanıtla
Türk :

Bu kadinin yeri arabistan"da

17
65
yanıtYanıtla
Fevzi şila:

Bu zihniyet halen devam etmektedir. İtiraz edilince yalan söylemekten asla utanmıyorlar. Ey demokrat nerdesiniz.

45
27
yanıtYanıtla
Gürol Gürol:

yalanciliginiz yüzünüze yansiyo rahat olun belli sok olmussun o yüzden cok rahat konusuyosun iyi ezberlemissin

15
34
yanıtYanıtla
Gürol Gürol:

güzel kardesim baska yerlerdede basi aciklari almiyolarnasil olcak simdi bu bozgunculuk yapma sende size özel tahsis edilen yerlere gidiver yani ne olacak konusturmayin isnanlari

12
26
yanıtYanıtla
Nazım :

Isin ozüne bakarsak zaten bikinilerin oldugu yerde tesetture dikkat eden birinin bulunmamasi gerek. Muhafazakar oteller tercih edilirse daha makul olur. Boyle gereksiz gundemde olusmamis olur.

17
6
yanıtYanıtla
GÜL KARAKUZU:

Plaja da gitmeyiver kardesim. Senin inancın göz zinasından da kaçmanı söyler ne işin var o kadar bikinili kadının mayolu erkeğin içinde. Başını örtüp göz zinası mı yapacaksın gitme ...

9
13
yanıtYanıtla
Gürol Gürol:

kim gönderdi sizi

6
13
yanıtYanıtla
hakkı Bulut:

kıyafeti tek silah olarak kullanan neden acaba hep kadınlar ilginç

9
9
yanıtYanıtla
Murat Kaya:

O hooo biz öğretmenevine alınmadık 2000 li yıllarda ...asker yemin törenlerine, mezuniyet törenlerine alınmadılar...plaja gitmesen de olur abla

6
10
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title