Haberler

Düzce Depremi Yıl Dönümünde Anıldı

Güncelleme:

Düzce'de 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin yıl dönümünde saat 18.57'de çalınan sirenlerle anıldı. Depremin 24. yılında Düzce Belediyesi, AFAD ve Kızılay iş birliğinde düzenlenen programda, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Düzce Depremi şehitleri anısına afetin gerçekleştiği saatte sirenler çalındı

DÜZCE - Düzce kent merkezinde, depremin meydana geldiği saati ve süreyi temsilen saat 18.57'de 45 saniyelik saygı duruşu gerçekleştirildi.

12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nde yaşamını yitirenler, afetin meydana geldiği saatte saygı duruşuyla anıldı. Düzce Belediyesi, AFAD ve Kızılay iş birliğinde depremin 24. yılı dolayısıyla itfaiye, AFAD, UMKE, Kızılay, Düzce Arama Kurtarma Derneği ve sivil toplum kuruluşu ekipleri araçlarıyla Anıtpark Meydanı'nda toplandı. Saatler afetin yaşandığı 18.57'yi gösterdiğinde sirenler eşliğinde hayatını kaybedenler için deprem süresini temsilen 45 saniyelik saygı duruşunda bulunuldu.

Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Talih Özcan, Ercan Öztürk, İlçe ve Belde belediye başkanları, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

"Düzce depreminden büyük dersler çıkarttık"

Depremlerden bilinçli çıkılmasını dile getiren Düzce Valisi Selçuk Aslan, " 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen, Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden birisi olan Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Bu deprem tanış olduğumuz 845 canımızı aramızdan alırken, bir çok kişiyi de yaralı olarak bıraktı. Bu depremde bir çok şeyi kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik. Devletimizin ve hükümetimizin devlet ve teşvikleri ile Düzceliler olarak azim ile ve kararlılık ile Düzce'yi inşa etmeye çalıştık. 1999'a göre çok farklı bir Düzce'de yaşıyoruz. Afet ve acil durum bilinci ile hareket etmeli ve aynı hassasiyet içerisinde olmalıyız. Vatandaşların can ve mal kaybı yaşamaması için devletimiz tüm imkanları ile sahada olmuştur ve olmaya devam edecektir. Düzce depreminden büyük dersler çıkarttık" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Talih Özcan ve Ercan Öztürk'de konuşmalarında Düzce depreminde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Düzce Belediyesi Kızılay Düzce AFAD Belediye Yaşam Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

title