Haberler

Ümit Özlale Biyografisi

Ümit Özlale

Ümit Özlale Kimdir ?

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü'nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College'de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu'ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

2010 yılından bu yana TEPAV'da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP)'nün Direktörü'dür. Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı'dır. Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör olmuştur.

Ümit Özlale, 2010 - 2013 yılları arasında TEPAV'da görev almıştır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında akademik danışmanlık, Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliğinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. TÜBİTAK tarafından “40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına” verilen teşvik ödülünü aldı.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesidir.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem İzmir Milletvekili seçilmiştir.

title