Haberler

Türkiye, Krizi IMF'siz Atlatabilir mi?

Türkiye, Krizi IMF'siz Atlatabilir mi?

Erdoğan, "IMF ile Olan Görüşmelerde Her Geçen Gün Yeni Yeni Bazı Maddeler Önümüze Gelirse O Maddeler Bizde Hassasiyet Oluşturur." Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "IMF ile olan görüşmelerde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse o maddeler bizde hassasiyet oluşturur. Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir" dedi.

Erdoğan, 39. Dünya Ekonomi Forumu'na katılmak üzere İsviçre'nin Davos kasabasına hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davos görüşmeleri kapsamında IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile biraraya gelmesinin planlanıp planlanmadığı sorusuna Erdoğan, orada yaşanacak gelişmelere göre böyle bir görüşmenin olabileceğini söyledi.

Erdoğan, "IMF ile görüşmelerde bazı hassasiyetlerin hala aşılamadığı" ifadesini hatırlatarak, ne olduğunu soran gazeteciye şu karşılığı verdi:

"IMF ile olan görüşmelerde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse o maddeler bizde hassasiyet oluşturur. Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir. Ve geçen Mayıs'tan bu yana sürekli olarak bazı değişiklikler önümüze gelirse ve bunları biz bir kısmını cevaplamışken hala bunların değiştirilerek tekrar önümüze gelmesi bu noktada bizim tabii ki olaylara daha hassas bakmamızı gerektirir. Bizim her zaman söylediğimiz şudur, bir defa IMF bizim de ortağı olduğumuz bir kuruluştur, ikincisi de kriz dönemlerinde bu krizlerin aşılmasına yönelik destek vermesi gereken, projeler üretmesi gereken kuruluştur. Ama bundan çıkar da çok daha farklı yaklaşımlar ortaya koyarsa Türkiye'yi dünyadaki çok farklı ülkelerle aynı düzeyde ele almaya kalkarsa Türkiye'yi kendi şartları içerisinde değerlendirmezse o zaman bizim hassasiyetimiz artar. Olay budur."

Kaynak: AA / Ekonomi
İstanbul'da Şeyda polisi şehit eden saldırgan tutuklandı

Şeyda polisi şehit eden hain tutuklandı

Lübnan'da ortalık yangın yeri! İsrail bombaladığı ülkede telefonlara bu mesajı atıyor

Bilanço çok ağır! İsrail Beyrut'u vuruyor

Hadsiz Yunan sınırı iyice aştı! Elini kolunu sallayarak ayak bastıkları yer Türk toprağı

Hadsiz Yunan sınırı iyice aştı! Elini kolunu sallayarak ayak bastıkları yer Türk toprağı

CHP'li vekilin kaçakçılık yapılan aracıyla ilgili şüphe uyandıran gerçek

CHP'li vekilin kaçakçılık yapılan aracıyla ilgili şüphe uyandıran gerçek

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });