Haberler

Türkiye-Azerbaycan Kek Toplantısı Protokolü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ve Azerbaycan’ın geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, “İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ve Azerbaycan'ın geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, "İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ile birlikte Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 7. Dönem Toplantısı protokolü imza törenine katıldı. Törende konuşan Atalay, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov'a 3 yıl aradan sonra KEK Toplantısı'na kalabalık bir heyetle geldiği için teşekkür etti. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bu protokolün çok daha ötesinde olduğunu belirten Atalay, "Dünyada ve bu bölgede iki büyük Türk devleti, geleceğe emin adımlarla yürüyor. İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz" dedi.

"TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMIŞ İKİ MİLLETİZ"

Azerbaycan'ın son yıllarda ortaya koyduğu kalkınmayı, refahı, gelişmeyi takdirle karşıladıklarını vurgulayan Atalay, "Tarihin her döneminde çok önemli işlere imza atmış iki milletiz. Tarih, Kültür ve dilin ortaklığından güç alarak ilişkilerimiz büyüyor, gelişiyor" şeklinde konuştu.

Bahtiyar Vahapzade'nin iki ülke arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını anlattığı "Türkiye-Azerbaycan" şiirini de okuyan Atalay, Karma Ekonomik Komisyon'unda iki ülke arasındaki bütün konuların ele alındığını ve ekonomiden enerjiye, kültürden turizme, eğitim politikalarına kadar her konunun bu protokolde yer aldığını belirtti. Türkiye'nin ekonomide, enerjide en fazla işbirliği yaptığı ülkenin Azerbaycan olduğuna dikkat çeken Atalay, protokole ilişkin, "Yorulmaya değer bir iş oldu" dedi.

"Kardeşliğimiz çok ileri seviyede" diyen Atalay, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ulaşımdaki kolaylığı anlattı. Atalay, "İki ülke bir ülke gibi yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

"KENDİMİZ İÇİN İSTEDİĞİMİZİ TÜRKİYE İÇİN DE İSTİYORUZ"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ise, misafirperverliği dolayısıyla Atalay ve heyetine teşekkür etti. 2-5 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Şerifov, bugün imzalanan protokolün hedeflerine ulaşmasını diledi. Kendileri için istediklerini Türkiye için de istediklerini kaydeden Şerifov, Türkiye'nin zenginleşmesi, daha da büyümesi dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve iki bakan el sıkışıp sarıldı. Törenin sonunda bakanlar birbirine hediye verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekonomi Bakanlığı Beşir Atalay Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title