Haberler

BAKAN GÜL: HEPİMİZİN EVİ, OCAĞI, DERGAHI AYNI, 84 MİLYON BİRİZ BERABERİZ

Güncelleme:

HEPİMİZİN EVİ, OCAĞI, DERGAHI AYNI, 84 MİLYON BİRİZ BERABERİZ Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlık olarak cemevlerine yasal statü tanınması konusunda çalışmaları hukuki ve mevzuat anlamında yaptıklarını belirterek, "Bu konuda, tüm hukuki taleplerin yerine geleceğine inanıyoruz.

HEPİMİZİN EVİ, OCAĞI, DERGAHI AYNI, 84 MİLYON BİRİZ BERABERİZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlık olarak cemevlerine yasal statü tanınması konusunda çalışmaları hukuki ve mevzuat anlamında yaptıklarını belirterek, "Bu konuda, tüm hukuki taleplerin yerine geleceğine inanıyoruz. Yaklaşımımız ve tutumumuz ortadadır. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Hepimizin evi, ocağı, dergahı aynı 84 milyon biriz, beraberiz. Kardeşliğimizi daha nice bin yıllara ulaştıracağız" dedi.

Elazığ programının ardından Tunceli'ye geçen Adalet Bakanı Gül, burada çeşitli temaslarda bulundu. İlk olarak Tunceli Valiliğini ziyaret eden Bakan Gül, Şeref Defteri'ni imzalayıp Vali Mehmet Ali Özkan ile görüştü.   Kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Gül, daha sonra Tunceli Adalet Sarayı'na geçti.

ADLİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELDİ

Adliyede personelle bir araya gelip sohbet eden Bakan Gül, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Meslekte 25 yılını dolduran adliye personeli Birsen Güzel ve Gülseren Ayaş'a teşekkür belgelerini takdim eden Bakan Gül, daha sonra Tunceli Barosu yönetimiyle de bir araya geldi. Tunceli Adliyesi özel defterini imzalayan Gül, notunda şu ifadelere yer verdi:

"Tunceli Adliyemizde personelimiz ve yargı mensuplarımızla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Munzur'un bereketi, adaleti tecelli eden mensuplarımızın, mesai arkadaşlarımızın gayretleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Tüm çalışanlarımıza, adalet teşkilatımıza selam ve muhabbetlerimi sunarım. "

Gül, daha sonra Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

TUNCELİ CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ

Adalet Bakanı Gül, Tunceli'deki ziyaretleri kapsamında Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Ekber Yurt'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Gül, Munzur Baba'nın, Baba Mansur'un, Düzgün Baba'nın, Ana Fatma'nın ve nice ulu erenlerin bulunduğu coğrafyaya saygılarını arz etmek ve manevi atmosferi yaşamak üzere ziyarette bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 84 milyon vatandaşın her konuda farklı düşüncede olabileceğini ancak bir konuda herkesin ortak kanaate sahip olduğunu vurgulayan Bakan Gül, "O da ehlibeyt sevgisi, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin sevgisidir. Kerbela hüznü, insanlığın ortak hüznüdür, üzüntümüzdür, acımızdır. Bizim geçmişimiz de geleceğimiz de birliktedir. Bin yıldır bu coğrafyada alevi kardeşlerimiz, bu toprakların asli unsuru olarak yaşamışlardır ve yaşayacaklardır. Geçmişte bazı kötü örnekleri olsa bile, red, inkar, Alevi inancını ve vatandaşlarımızı inkar eden politikaları reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz. " diye konuştu.

BİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu konuda çok önemli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Gül, özellikle cemevlerinin hukuki anlamdaki taleplerini yerine getireceklerinin altını çizdi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşımımız ve tutumumuz ortadadır. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Cemevlerine yasal statü tanınması konusunda çalışmalarımızı bizler de Adalet Bakanlığı olarak hukuki ve mevzuat anlamında arkadaşlarımızla çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Bu konuda, bu haklı talebinde tüm hukuki taleplerin de yerine geleceğine inanıyoruz. Bunların hepsi haklı taleplerdir. Nasıl 84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşadığımız, vergisi ödediğimiz tüm bu konularda, elbette hukuki haklarımızın da yine kabul edilmesi ve tanınması çok meşrudur, haklı bir taleptir. Bunu da hükümetimiz yine yerine getirecektir. Hepimizin evi, ocağı, dergahı aynı. 84 milyon biriz, beraberiz. Kardeşliğimizi daha nice bin yıllara ulaştıracağız. "

Kaynak: Habermetre / Toplum

Abdülhamit Gül Tunceli Türkiye Toplum Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title