Haberler

Telkoder: "Danıştay Yanlışı Düzeltti, Türk Telekom Geri Ödeme Yapsın"

Telkoder Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom'un Mart Ayında Yaptığı Telefon Görüşme Ücretlerindeki Değişikliğin Sektörde Haksız Rekabete Yol Açtığını Savunarak, "Zamların Geri Alınmasıyla Danıştay, Telekom Sektörünü İlgilendiren Büyük Bir Yanlışı Düzeltti" Dedi.

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom'un mart ayında yaptığı telefon görüşme ücretlerindeki değişikliğin sektörde haksız rekabete yol açtığını savunarak, "Zamların geri alınmasıyla Danıştay, telekom sektörünü ilgilendiren büyük bir yanlışı düzeltti" dedi.

TELKODER, Türk Telekom'un mart ayında yaptığı telefon görüşme ücretlerindeki değişikliğin zam olduğu ve sektörde haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle zamların geri alınması için Danıştay'da dava açmıştı. Yapılan zamları inceleyen Danıştay'ın, Türk Telekom'un tarifesini durdurmasına ilişkin açıklama yapan TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, Danıştay'ın telekom sektörünü ilgilendiren büyük bir yanlışı düzelttiğini söyledi.

FAZLA ÜCRET GERİ ÖDENSİN

Danıştay'ın bu kararı ile, 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren Türk Telekom'un yeni telefon tarifelerinin uygulanma imkanının ortadan kalktığına işaret eden Arıak, 1 Mart'tan bu yana vatandaştan tahsil edilen fazla ücretlerin Türk Telekom tarafından vatandaşlara geri ödenmesini beklediğini ifade etti. Söz konusu kararın Türkiye'de serbest rekabetin gelişmesi için bir kilometre taşı olduğunu dile getiren Arıak, serbest rekabetin getireceği seçme özgürlüğü, uygun fiyat ve kalite gibi tüm avantajlardan, vatandaşların serbestçe yararlanma imkanının doğduğunu kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title