Haberler

    YouTube Android için yeni güncelleme geliyor, eski cihazlar kasmaya başlayacak

    Güncelleme:

    YouTube'un alacağı yeni güncellemeyle birlikte Android uygulamasında kritik değişiklikler yapılacak. Yeni güncelleme, eski cihazlarda performans sorunlarına neden olabilecek.

    Uygulamaların daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması için belirli aralıklarla güncelleme alması son derece normal. Ancak bu olay bazen ters tepebiliyor ve kaş yapayım derken göz çıkarma gibi durumlar meydana gelebiliyor. Zira Youtube'un çok yakında alacağı yeni güncellemeyle uygulamada bazı kritik değişiklikler yapılacak. Bu yama yeni modeller için bir müjde niteliğindeyken, eski cihazlar için ise bir önemli bir soruna işaret ediyor.

    Android için YouTube için güncelleme geliyor, eski cihazlar kasmaya başlayacak

    Android Police tarafından paylaşılan raporlara göre YouTube Android uygulaması çok yakında Mart 2024 Google Play sistem güncellemesini alacak. Yeni yamayla birlikte popüler video oynatma yazılımı VLC'nin arkasında ekip tarafından geliştirilen "libdav1d" olarak bilinen bir AV1 kod çözücüsü kullanılmaya başlanacak.

    YouTube Android sürümünde AV1 kod çözücüsünün kullanılması özellikle 4K çözünürlüğün bir standart olduğu şu dönemde video kalitesinin artırılmasına ve daha iyi görünmesine imkan sağlayacak. En azından yeni Android akıllı telefonlarda.

    YouTube, reklam engelleyicilere son darbeyi indirdi!

    libdav1d AV1 kod çözücüsünün özellikle eski Android cihazlarda çeşitli sıkıntılara neden olacağı iddia ediliyor. Android 12 ve yeni sürümleri çalıştıran cihazlara gelecek bu yeni özellik AV1 için donanım kod çözme desteğine sahip olmayan eski cihazlarda uygulama kullanırken kasmalara ve çeşitli pil sorunlarına neden olacak.

    Android kullanıcıların büyük bir kısmı uygulamadaki video kalitesini artıracak olsa da AV1'e geçilmesinin kullanıcı deneyimini düşüreceği gerekçesiyle durdurulmasını istiyor. Yukarıda da belirtildiği üzere günümüzde her akıllı telefon AV1 için donanım kod çözme desteğine sahip değil ve bu durum bir nevi bir uyumsuzluğa neden olarak performans açısından çeşitli sıkıntılara işaret ediyor.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    YouTube Mobil Teknoloji Güncel Haberler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

    Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

    Bakmadan Geçme

    Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
    Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

    Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title