Haberler

PlayStation 5 satışları tüm zamanların zirvesinde!

Güncelleme:

PlayStation 5 satışları ne durumda? Son araştırma, PS5'in, tüm zamanların en iyi çeyreğini geride bıraktığını gösteriyor.

Yıl boyunca çıkış yapan Hogwarts Legacy ve Dead Space Remake gibi oyunlar, konsol satışlarının pozitif yönde ivmelenmesini sağladı. The Last of US gibi PS özel oyunlarının da popüler hale gelmesiyle, Sony'de yüzler gülmeye başladı. PlayStation 5 satışları geçtiğimiz yıla kıyasla rekor kırdı.

PLAYSTATION 5, YILIN EN ÇOK SATAN KONSOLU OLDU

2020 yılında PlayStation 5 piyasaya sürüldüğünde stok bulmak çok zordu. Ancak günümüzde stok sorunları çözüldü ve fiyat noktasında rekabetçi bir hale geldi. Analist Matt Piscatella tarafından yapılan son araştırma ise oyun donanımlarına yapılan harcamaların bir yıl öncesine kıyasla yüzde 68 arttığını gösterdi.

Oyun endüstrisindeki harcamanın son dönemde 888 milyon dolara çıktığı gözlemlendi. Bu büyüme, 2022'nin aynı zamanlarına kıyasla hem dolar hem de adet bazında en çok satan konsol olan PlayStation 5'ten kaynaklanıyor.

PS5'in başarısı yalnızca donanım rekorlarını kırmakla kalmadı, aynı zamanda önceki tüm PlayStation konsollarını geride bıraktı. Yeni nesil konsolun geliri, sadece önceki modellere göre değil, tüm oyun konsollarına kıyasla sektör tarihinin en büyük ilk çeyreğine imza attı.

Ancak Sony, konsol dünyasındaki rekabeti daha da kızıştırmak istiyor. Buna göre PlayStation 5'in Pro versiyonunun üzerinde çalışıldığına dair söylentiler dolaşmaya başladı. PlayStation 5 Pro test aşamasına girdi. Sony, PS5 Pro'yu 2024'ün sonlarında piyasaya sürmek istiyor olabilir.

Özellikle God of War: Ragnarök ve Horizon Forbidden West gibi oyunların çıkmasıyla, PlayStation 5'in satışlarının başarısını devam ettireceği kesini gibi görünüyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Playstation Gamegar Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title