Haberler

Emekli NASA Astronotu Gençlere Tavsiyelerde Bulundu

Güncelleme:

Emekli NASA astronotu Dorothy Marie 'Dottie' Metcalf-Lindenburger, genç nesillere 'Kendinize meydan okuduğunuzdan emin olun.' tavsiyesinde bulundu. Metcalf-Lindenburger, Türkiye'deki uzay çalışmalarını yerinde gözlemledi ve uzay turizminin heyecan verici olduğunu belirtti. Ayrıca, İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'e katıldı ve gelecekte astronot olmak isteyen çocuklara meraklı olmalarını ve cesur olmalarını önerdi.

Emekli NASA astronotu Dorothy Marie "Dottie" Metcalf-Lindenburger, genç nesillere "Kendinize meydan okuduğunuzdan emin olun." tavsiyesinde bulundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) "Hayallerinizi Uçurun" (Launching Your Big Dreams) başlıklı seminere konuşmacı olarak katılan Metcalf-Lindenburger, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Metcalf-Lindenburger, uzaydaki ilk deneyiminde hissettiği G kuvveti ve sarsıntı üzerine "uzaya çıkmanın biraz çılgınca" olduğunu düşündüğünü ancak mekiğin yörüngeye oturmasının ardından yer çekimsiz ortamda bulunmanın verdiği duygunun eşsiz olduğunu belirtti.

Emekli astronot, "Emniyet kemerinizin içinden süzüldüğünüzde ve artık uzayda olduğunuzu fark ettiğinizde, bu harika bir his. Özellikle de pencereden dışarı bakacak zamanınız olduğunda. Hem Dünya'ya dönüp bakmak hem de yıldızları ve Samanyolu'nu görmek inanılmaz." diye konuştu.

Türkiye'deki uzay çalışmalarını yerinde gözlemledi

Metcalf-Lindenburger, Türkiye'deki uzay çalışmalarını yerinde gözlemleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Türkiye'de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları vesilesiyle gelecek yıl bir Türk astronotun uzaya çıkacağını anımsatan Metcalf-Lindenburger, "İleriye bakarak, ülkenizdeki yaşamı iyileştirmenin yollarını düşünmek ve bu teknolojileri, uzaya da taşımak için kullanmak gerçekten heyecan verici." ifadelerini kullandı.

Metcalf-Lindenburger, Türkiye'ye ilk kez geldiğini, Ankara'nın güzel bir şehir ve Türkiye'nin de güzel bir ülke olduğunu, burada geçireceği zaman için heyecanlandığını belirterek "Yüzüncü yılınız ve uzaya ilk astronotunuzu göndermeniz dolayısıyla tekrar tebrikler." dedi.

"Uzay turizmi heyecan verici, farklı bir şey"

Metcalf-Lindenburger, uzay turizminin günümüzde çok yaygın olmasa da ilginç olduğuna dikkati çekerek "(Uzay turizmi) Bu konuda gördüklerim beni çok etkiledi çünkü giden insanlar geri dönüyor, deneyimlerini paylaşıyor. Dünya'daki yaşamı daha da iyileştirmenin yollarını düşünüyorlar. Her anlamda heyecan verici, farklı bir şey. Benim uzaya gitme şeklimden farklı bir yol ama böyle fırsatlar olduğu için gerçekten memnunum ve nasıl ilerleyeceğini görmek istiyorum." diye konuştu.

"Kendinize meydan okuduğunuzdan emin olun"

Metcalf-Lindenburger, İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'e katıldığını belirterek organizasyonun kendisini etkilediğini ve her yaş grubundan insan için faydalı olduğunu vurguladı.

TEKNOFEST'e davet edildiği için duyduğu memnuniyeti ifade eden Metcalf-Lindenburger, "Bence bu, yeni nesil bilim insanlarını, mühendisleri, matematik ve teknoloji alanlarında çalışan ya da bu alanlarda çalışmasa bile, sadece onları anlayan insanları gerçekten teşvik etmek için çok önemli." dedi.

Metcalf-Lindenburger, gelecekte astronot olmak isteyen çocuklara da her zaman meraklı olmalarını ve öğrenecek bir şeyler bulmalarını önerdi.

Emekli astronot, "Kendinize meydan okuduğunuzdan emin olun. Bu yüzden derslerinize çok çalışın ve emin olmadığınız ama merak ettiğiniz ve sizi heyecanlandıran şeyleri deneyecek kadar cesur olun." tavsiyesinde bulundu.

Dorothy Metcalf-Lindenburger kimdir?

Amerikalı emekli astronot Dorothy Marie "Dottie" Metcalf-Lindenburger, 2 Mayıs 1975'te doğdu.

Metcalf-Lindenburger, 2004'te Uzay Kampının verdiği kadın mezunlar arasından astronot olabilen ilk kişi olmayı başararak Nisan 2010'da Uluslararası Uzay İstasyonuna bir mekik gönderilmesini amaçlayan STS-131 misyonunda uzman olarak görev aldı.

Ekibiyle uzay araştırma ve keşiflerine uygulanabilecek uzay yürüyüşü simülasyonları ve bir asteroitte çalışmak için teknikler geliştirmeye çalışan Metcalf-Lindenburger, STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitimlerinin teşvik edilmesi konusunda düzenli olarak dünya çapında konuşmalar yapıyor.

Kaynak: AA / Teknoloji

Teknofest Türkiye İzmir NASA Eğitim Teknoloji Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title