Haberler

21 Yaşındaki Birinci Nesil iPod Rekor Fiyata Satıldı

Güncelleme:

Apple ve Steve Jobs'a ait birinci nesil iPod, 29 bin dolara açık artırmada satıldı. Orijinal ambalajında olan iPod, 2001 yılında yeni yıl hediyesi olarak paketlenmişti.

Apple ve Steve Jobs'a ait ürünlerin yıllardır koleksiyoncular tarafından satın alındığını biliyoruz. Daha önce birçok iPhone, iPad ve Mac modeli açık artırmada satışa çıkmıştı. Şimdi ise 21 yaşındaki sıfır iPod'un rekor fiyata satıldığı duyuruldu.

Birinci nesil iPod, açık artırmada 29 bin dolara alıcı buldu

2001'den beri açılmadan saklanan birinci nesil iPod modeli, özel bir koleksiyoncu tarafından 29 bin dolar karşılığında satın alındı. Hala orijinal ambalajında olan iPod'un, 2001 yılında yeni yıl hediyesi olarak paketlendiği belirtildi. iPod'un sahibi, ürünü bir Apple mağazasından 399 dolara almıştı.

Açık artırma raporuna göre iPod'un ilk sahibi, yeni yıl hediyesini hiç açmadı. Eşya dolabında mavi Apple hediye çantası ve kılıfıyla birlikte kapalı kaldığını dile getirdi. Cihazını satışa çıkarmak isteyen kişi, açık artırma için ilginç bir yöntem izledi.

234234

Koleksiyon yatırım platformu olan Rally'ye yüklenen iPod, 5000 hisseye bölündü ve hisselerin her biri 5 dolar değerindeydi. Bu sayede pek çok koleksiyoncu, nadir ürünün küçük bir parçasına sahip oldu. Ancak özel bir koleksiyoncu devreye girerek hisseleri 29 bin dolar karşılığında satın aldı ve diğer hissedarları devre dışı bıraktı.

Eski Apple ürünleri ve Steve Jobs'la ilgili hatıra eşyaları son zamanlarda büyük değer kazandı. Sadece birkaç hafta önce, 2007 yılına ait "mühürlü" iPhone modeli açık artırmayla 190 bin dolar karşılığında satıldı.

Bir başka açık artırmada ise Steve Wozniak tarafından imzalanmış 1976 yapımı Apple-1 200 bin dolara koleksiyon ürünü oldu.

Bu tarz cihazlar, dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın ilk günlerine dikkat çekiyor. Ayrıca birçok kişi koleksiyon ürünü olarak saklamayı da tercih ediyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Steve Jobs Apple İpod Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title