Haberler

Steınmeıer: Türkiye'nin Gazze'deki Çabalarını Sürdürmeleri Önemli

Steınmeıer: Türkiye'nin Gazze'deki Çabalarını Sürdürmeleri Önemli

Almanya Dışişleri Bakanı Frank -Walter Steinmeier, Gazze'deki Ateşkesin Geçici Olduğuna İşaret Ederek, Türkiye'nin ve Arap Ülkelerinin Ateşkesin Bozulmaması İçin Çabalarını Sürdürmelerinin Önemli Olduğunu Söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Gazze'deki ateşkesin geçici olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin ateşkesin bozulmaması için çabalarını sürdürmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için başbakan adayı olan Steinmeier, partisi tarafından Hamburg kentinde düzenlenen bir toplantıdan sonra bazı Türk kökenli politikacı ve dernek temsilcisiyle bir süre sohbet etti.

Toplantıya SPD Hamburg eyalet meclisi üyeleri Bülent Çiftlik ve Metin Hakverdi, SPD Altona belediye meclisi üyesi Behçet Algan, avukat Muammer Kazancı ve Hamburg Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Akar da katıldı.

Steinmeier burada, Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili olarak A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Orta Doğu'ya yardım eli uzatan her ele ihtiyaç duyulduğunu tespit etmemiz gerekir. Orta Doğu'da şu sıralar ateşkes geçici ve durum oldukça kritik. Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin Gazze'deki ateşkesin bozulmaması için çabalarını sürdürmeleri önemli. İsrail ve Filistin arasında her zaman barışçı bir çözümden yanayız'' diye konuştu.

Steinmeier, Hamburg Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Akar'ın, Almanya'da uzun yıllardan bu yana yaşayan Türklere neden seçme hakkı verilmediği şeklindeki soruya karşılık da, ''Hala bu konu üzerinde duruyoruz. Tartışmalarımız devam ediyor'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel
Derbide gülen taraf Aslan! Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi

Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi

Galatasaray'dan maç sonu Fenerbahçelileri çıldırtan paylaşımlar

Galatasaray'dan maç sonu Fenerbahçelileri çıldırtan paylaşımlar

Derbinin özeti gibi kare! Herkes Okan Buruk'un Mourinho'ya attığı bakışı konuşuyor

Herkes bu kareyi konuşuyor

Nasıl kaybettiklerini çocuğa anlatır gibi anlattı! Mourinho'dan beyin yakan derbi yorumu

Nasıl kaybettiklerini çocuğa anlatır gibi anlattı! Mourinho'dan beyin yakan derbi yorumu

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });