Haberler

Dortmund CEO'su Watzke Endişeli

Güncelleme:

Bayern Münih'in açıkladığı Allianz'a hisse satışı, Dortmund CEO'su Watzke'yi endişeye sürükledi.

Allianz'a 110 milyonluk satış!

Bayern Münih kulübü dün yaptığı açıklamayla kulüp hisselerinin %8,33'ünün 110 milyon euro karşılığında sigorta şirketi Allianz'a satıldığını açıklamıştı. Bild'e konuşan Borussia Dortmund CEO'su Hans Joachim-Watzke, bu anlaşmayı "endişe verici" olarak değerlendirdi.

Bayern'in zaten büyük fark yaratan mali dominasyonunun daha da artacağını belirten Watzke, bunun endişe verici olduğunu söyledi. Anlaşmanın gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirten Watzke "Bu anlaşma için Bayern'i tebrik ediyoruz, uzun süredir bu görüşmeleri sürdürüyor ve sonuç almayı amaçlıyorlardı ama bu anlaşma sonucunda Bayern ile diğer Bundesliga kulüpleri arasındaki fark şüphesiz daha da açılacak" dedi.

Bayern Münih kulübü anlaşmadan gelecek olan nakitin "Allianz Arena'nın inşasıyla oluşan borçların kalan kısmını kapatma ve Münih'teki altyapı tesislerinin planlanmış olan yeniden inşası" için kullanılacağını açıklamıştı.

Uçurum

Lewandowski'yi soydular

Watzke'nin dikkat çektiği nokta Alman Futbolu'nun önemli açmazlarından biri olarak değerlendiriliyor. Rakiplerine kıyasla çok büyük bir güce sahip olan Bayern Münih zaman zaman rekabeti tekeline almakla suçlanıyor.

Bayern Münih geçen yıl 431,2 milyon euro gelir elde etti. Bayern Münih'e en yakın geliri elde edebilen Alman kulübü ise Şampiyonlar Ligi finalindeki rakipleri Borussia Dortmund oldu. Sarı siyahlılar geçen yılı 256,2 milyon euro gelirle kapatırken Bayern'in 175 milyon gerisinde kaldılar. Üçüncü sıradaki Schalke ise Bayern'in yarısına ulaşamadı: 198,2 milyon euro. Dördüncü sıradaki Hamburg ise Bavyera ekibinin gelirinin üçte birine bile ulaşamamıştı: 135,4 milyon euro.

Bayern'de kim ne kazanıyor?

Bayern Münih'in 237,1 milyon euro düzeyine ulaşan ticari gelirleri(sponsorlar ve ürün satışı) Borussia Dortmund'un tüm gelirinin %90'ına denk gelirken diğer tüm Alman kulüplerinin her birinin toplam gelirlerinden daha fazla.

İşte bu tablo Bayern'in Almanya'daki gücünün yanı sıra Alman Futbolu'ndaki rekabet sorununun da bir işareti olarak kabul ediliyor. Bayern, çok özel bazı istisnalar dışında, Dortmund'dan Götze ve Lewandowski'yi olduğu gibi istediği rakibindeki istediği oyuncuyu kolaylıkla kendi kadrosuna katılmaya ikna edebiliyor. Kulübün büyük taraftar desteği, kupalara yakınlığı ve görkemli tarihinin yanı sıra mali gücü de tüm futbolcular için ikna edici bir faktör.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Hans Joachim Watzke Bayern Münih Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title