Haberler

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, suçlamalara cevap verdi

Güncelleme:

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, hakkında suç duyurusu bulunulduğu iddialarına cevap vererek, 'Haberlerin içeriğinde tarafıma yöneltilen suçlamaların tamamı gerçek dışı, yalan ve iftiradır' dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kendisiyle ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan iddialara yanıt verdi.

Gözgeç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Haberlerin içeriğinde tarafıma yöneltilen suçlamaların tamamı gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Haberlerin içeriğinde kullanılan sözler ile haberin kamuoyuna aktarılış biçimi asıl hedefin ben olmadığımı, temel amacın başka hedefler olduğunu açıkça ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Bir kez dahi aranıp görüşlerinin sorulmadığını belirten Gözgeç, şöyle devam etti:

"Haberin içeriği ile ilgisiz bir biçimde başkanlığını yaptığım Boks Federasyonunun 'Onur kurulu üyelerinin' isimlerinin geçirilmiş olması, bu müfterinin ve arkasındaki kişilerin asıl amacının başka olduğunu ortaya koymuştur. Haberlerde adı geçen ve şikayetçi olduğunu iddia eden kişinin, akıl dışı ve delilsiz iddiaları ile ilgili olarak tarafımca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar mahiyetinde suç duyurusunda bulunularak iddiaların titizlikle incelenmesi için soruşturma yapılması talep edilecektir. Tüm bu cezai ve hukuki süreçlerin neticesini de ibret olması açısından kamuoyu ile paylaşılacağım. Haberi yapan iki gazeteye de neticeleri göndereceğim. Ayrıca bu iddialar yalnızca beni karalamakla kalmayıp Dünya ve Avrupa şampiyonalarında gece gündüz hiçbir menfaati olmadan çalışan federasyon personellerimize dönük büyük bir iftiradır. Gerçek dışı isnatlara ilişkin olarak yayın yapan iki gazete hakkında da hukuki yollara başvuracağım ve neticesini kamuoyu ile paylaşacağım. Bu müfteri ile arkasındaki kişiler ile bu gerçek dışı isnatları yayınlayan yayın organları hak ettikleri tüm cezai ve hukuki müeyyidelerle karşı karşıya kalana kadar tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanıp neticesini kamuoyu ile paylaşacağım."

Federasyon da açıklama yaptı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise şikayetçi olduğu belirtilen Yılmaz İlkay Arın'ın Almanya'da yaşadığı vurgulanarak, "Bu şahıs, federasyonumuzla ilgili mesnetsiz, manipülatif açıklamalar yapmayı alışkanlık haline getirmiş bir kişidir. Bu kişinin, hangi odakların hangi emirlerini yerine getirdiği, şahsın yakın geçmişte yaptığı açıklamalarının içeriğinden rahatlıkla anlaşılabilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu haberlerde akla hayale gelmeyecek soyut ve mesnetsiz iddiaların yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Genel kurulda yapılacak seçimde kendisine bir alan ya da pozisyon açma çabası gütmektedir. Adı geçen şahsın yaptığını iddia ettiği şikayetle ilgili olarak tarafımıza ulaşmış hiçbir belge ya da bilgi bulunmamaktadır. Bu kişi ve arkasındaki malum bazı güçlere karşı her türlü hukuki yola başvurularak, bu hukuk dışı ve bir plan dahilinde yapılan sistematik saldırı süreçlerine son vermesinin sağlanacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini bildiririz."

Boksta önemli başarıların geldiğine dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Boks sporunda geldiğimiz noktada dünyanın en başarılı sporcularını çıkarmaya başladığımız, son yıllarda kazandığımız madalyalardan, uluslararası her organizasyonda defalarca göndere çektirdiğimiz şanlı bayrağımızdan bilinmektedir. Tesisleşme sürecimizin de tamamlanmış olmasıyla yakın tarihlerde dünyanın en başarılı boks ülkeleri arasında yer alacağımız tüm dünya tarafından bilinmektedir. Yanlış bir algının önüne geçmek amacıyla, tarafımızca derhal Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kuruluna ihbarda bulunularak, haberlerde adı geçen iddialarla ilgili idari bir denetim ve soruşturma yapılması talep edilecektir. Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak incelemelerin sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Kaynak: AA / Spor

Eyüp Gözgeç Türkiye Eyüp Hukuk Medya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title