Haberler

"Sorumluluk Taraftarda Olsun" Teklifi

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, mevcut 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"nda değişiklik yapılmasını ve taraftarlara, "Taraftarlık sözleşmesi" imzalatılmasını önerisinde bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, mevcut 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"nda değişiklik yapılmasını ve taraftarlara, "Taraftarlık sözleşmesi" imzalatılmasını önerisinde bulundu.

Canalioğlu, Çukurambar'da yaptığı açıklamada, yasadaki değişikliğe ilişkin kanun teklifini 16 Ocak 2013'de TBMM'ye gönderdiğini ifade ederek, "Kanunun 9. maddesine üçüncü bir fıkra eklenmelidir. Bu fıkrada da 'Taraftarlar üye oldukları, maçlarını izlemek istedikleri kulüplerin satışa sundukları kombine biletleri ve/veya kulüp gişelerinde satılan maç biletlerini alırken, taraftarlık sözleşmesini imzalarlar" ibaresinin yer alması gerekir" dedi.

"Futbol kulüplerinde taraftarlardan sorumlu yöneticiler var. Bu yöneticiler, taraftarların çıkardığı olaylar sonrasında bu kişilerin stada veya başka bir yere girişini engelleyemiyorlar" diyen Canalioğlu, bu olaylarda taraftarların sorumluluk altına girmesini istediklerini söyeldi.

Mehmet Volkan Canalioğlu, yasada hükümlerin var olduğunu, ancak yaptırımların bulunmadığını belirterek, "Taraftarlık sözleşmesi olsun istedik. Kanun teklifi verdik. Taraftarlar sözleşme imzalasınlar ve fair play çerçevesinde davranacağını beyan etsin. Bu sözleşmede taraftarlar resmi olarak bunu taahhüt etsin. Cezalarda hep kulüpler zarar görüyor. Taraftar kendi sorumluluğunu taşısın. Taraftarlar geçmişte olduğu gibi birlikte maç izlesinler istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Volkan Canalioğlu Trabzon Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe puan farkı açıldı mı, fark kaç 6 Mayıs Pazartesi? Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title