Haberler

Rahvan at yarışları nefes kesti

Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yanından Kocaeli'nin Gölcük ilçesine gelen rahvan at yarışçıları, düzenlenen yarışlarda hünerlerini sergiledi. Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları Değirmendere Koşusu, büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti'nde düzenlendi. 10 kategoride yapılan yarışlara, Türkiye'nin dört bir yanından ve Gölcük ile Değirmendere'den 124 at katıldı. Büyük heyecan ve çekişme yaşanan yarışlarda, Gölcük Belediyesi'nin adına yarışan atlar Dörtlü Taylar'da 1. ve Baş Atlar'da da 3. geldi. Programda konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, rahvan at yarışlarına ilginin büyük olduğunu ifade ederek, 'Çocukluğumuzdan itibaren biz bu yarışları izliyorduk. Babalarımızdan, dedelerimizden duyduğumuz bu yarış, Osmanlı tarihinden bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yine bugünkü yarışlarımıza Türkiye'nin dört bir tarafından 100'ün üzerinde at ve at sahibi iştirak etti. Çok güzel yarışlar oluyor. Tesisimiz Rahvan At Yarışları açısından oldukça uygun. Bu yarışlar 2 kamerayla kayıt altına alınıyor, dolayısıyla itirazlar değerlendiriliyor. Kurallar daha öncesinde canlı yayında veriliyor, çok seri bir şekilde yarışlar gerçekleştiriliyor. Bu geleneksel sporun dünden bugüne yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine ilçemizde hemşerilerimin gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum' dedi. Çekişmeli yarışlarda Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal Atlar ve İthal Atlar kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışları izleyenler arasında Kocaeli Vali Yardımcısı ve Gölcük Kaymakamı Ali Ada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

- Rahvan at yarışları nefes kesti

KOCAELİ - Türkiye'nin dört bir yanından Kocaeli'nin Gölcük ilçesine gelen rahvan at yarışçıları, düzenlenen yarışlarda hünerlerini sergiledi.

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları Değirmendere Koşusu, büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti'nde düzenlendi. 10 kategoride yapılan yarışlara, Türkiye'nin dört bir yanından ve Gölcük ile Değirmendere'den 124 at katıldı. Büyük heyecan ve çekişme yaşanan yarışlarda, Gölcük Belediyesi'nin adına yarışan atlar Dörtlü Taylar'da 1. ve Baş Atlar'da da 3. geldi.

Programda konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, rahvan at yarışlarına ilginin büyük olduğunu ifade ederek, "Çocukluğumuzdan itibaren biz bu yarışları izliyorduk. Babalarımızdan, dedelerimizden duyduğumuz bu yarış, Osmanlı tarihinden bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yine bugünkü yarışlarımıza Türkiye'nin dört bir tarafından 100'ün üzerinde at ve at sahibi iştirak etti. Çok güzel yarışlar oluyor. Tesisimiz Rahvan At Yarışları açısından oldukça uygun. Bu yarışlar 2 kamerayla kayıt altına alınıyor, dolayısıyla itirazlar değerlendiriliyor. Kurallar daha öncesinde canlı yayında veriliyor, çok seri bir şekilde yarışlar gerçekleştiriliyor. Bu geleneksel sporun dünden bugüne yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine ilçemizde hemşerilerimin gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Çekişmeli yarışlarda Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal Atlarve İthal Atlarkategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yarışları izleyenler arasında Kocaeli Vali Yardımcısı ve Gölcük Kaymakamı Ali Ada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ali Yıldırım Sezer Gölcük Belediyesi Yıldırım Sezer Değirmendere Ali Yıldırım Osmanlı Türkiye Kocaeli Gölcük Spor Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title