Haberler

Milli atlet Elvan, kızından ilham alıyor

AYŞE YILDIZ - İlk kez yarışacağı 42 kilometre 195 metrelik Avrasya Maratonu için Erzurum'da kamp çalışmalarını sürdüren milli atlet Elvan Abeylegesse, her antrenman öncesi ve sonrası kızıyla konu...

AYŞE YILDIZ - İlk kez yarışacağı 42 kilometre 195 metrelik Avrasya Maratonu için Erzurum'da kamp çalışmalarını sürdüren milli atlet Elvan Abeylegesse, her antrenman öncesi ve sonrası kızıyla konuşarak, moral buluyor.

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın ardından Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda kampa giren Abeylegesse, antrenörü Nikola Boric ile yoğun bir kamp süreci geçiriyor.

Hava soğuduğu için iki yaşındakı kızı Arsema Murissa'yı İstanbul'a gönderen Abeylegesse, antrenman sonrası kızıyla telefonda konuşarak, yorgunluğunu atmaya çalışıyor.

Büyüyünce kızının da herhangi bir branşta sporcu olmasını isteyen Abeylegesse, 42 kilometre 195 metrelik Avrasya Maratonu'ndan elde edebileceği başarıyı kızına armağan etmek istiyor.

Abeylegesse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı dünyaya geldikten sonra hayatının anlamının değiştiğini belirterek, yaz kamplarına kızını da götürdüğünü söyledi.

- "Hangi branşı seçerse seçsin ama kesinlikli sporcu olacak kızım"

Kızıyla güzel vakit geçirdiğini anlatan Abeylegesse, "Erzurum'da beraberdik ama hava soğuduğu için onu İstanbul'a gönderdim. O benim her şeyim. Telefonla görüşüyoruz. Benim yaşama sevincim, moral kaynağım. Hergün onunla görüşüyorum, telefonla konuşuyorum. Antrenmana çıkmadan önce, antrenmandan sonra mutlaka konuşuyoruz. Kızım benim yaşam kaynağım" dedi.

Arsema Murissa'nın da ileride sporcu olmasını isteyen Abeylegesse, şunları kaydetti:

"Hangi branşı seçerse seçsin ama kesinlikle sporcu olacak kızım. Belki voleybol, belki basketbol hiç fark etmez ama kesinlikle sporcu olmasını istiyorum. Branşı hiç önemli değil. Daha iki yaşında olmasına rağmen beni sürekli takdir ediyor. Benim yaptığım sporu o da yapmaya çalaşıyor. Antrenman ayakkabılarımı, eşofmanlarımı hazırlıyor. Televizyonda futbol maçlarını izliyor. Sporun önemini, ne olduğunu anlatıyoruz. Sporun hepsini gösteriyoruz ki hangisini severse onu seçsin diye."

- "Bundan sonra benim hayatımda kızım var"

Spordaki başarısının yanı sıra anne olan Abeylegesse, "Ben sporcuyum ama aynı zamanda bir anneyim. Bundan sonra kazanacağım her şey kızım için. Yaptığım her güzel şeyi kızıma göstermek istiyorum. Başarılarımı ona hediye olarak vermek istiyorum. Çalıştığım işleri başarmayı amaçlıyorum. Çünkü bundan sonra benim hayatımda kızım var. Maratondan sonra da başarı elde edebilirsem kızıma armağan edeceğim" diye konuştu.

Abeylegesse, 16 yaşındayken Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Türk olarak yetiştim. Geleneklerini, kültürünü her şeyi biliyorum. Benim evim, ailem her şeyim Türkiye'de. Eşim de kızım da Türkiye'de. Benim memleketim artık Türkiye. Türkiye'yi çok seviyorum ve Türk olarak yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Elvan Abeylegesse Türkiye Avrasya Erzurum Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title